Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Peeling házilag: több mint arctisztítás
2013. szeptember 26. 08:42

arc, arcfiatalítás, bőrápolás, öregedés

Peeling házilag: több mint arctisztítás
Hiába az egészséges arcbőr, egy bizonyos kor után fontos, sőt szükséges arcunk tisztításával is foglalkozni. Elmondjuk, miért.
Peeling házilag: több mint arctisztítás

Húszéves korunk után bőrünk sejtjei nagyjából 28 nap után újulnak meg, korunk előrehaladtával pedig ez akár negyven nap is lehet. Ez azt jelenti, hogy a bőr elszarusodott rétegei nem szellőznek kellőképpen, így a megvastagodott szarutól a bőr nemcsak szárazzá, durvábbá, fakóvá, ráncossá válik, de számos probléma is előfordulhat, mint a gyulladás, vagy a különböző fertőzések. Ezeket később sokkal nehezebb gyógyítani, és akár maradandó sérüléseket is okozhatunk a bőrünkön, valószínűleg a bőrgyógyászok tudnának erről mesélni.

Ebben segít a peeling, ami lényegében a bőr elszarusodott rétegeinek vékonyítását jelenti.

Mire jó még?

  • könnyebbé teszi a mitesszerek tisztítását

  • a bőrkeményedéseket könnyebben távolíthatjuk el

  • bizonyos fokig csökkenti, halványabbá teszi a pigmentfoltokat

  • szűkíti a tág pórusokat.

Több fajta lehetőségünk is van már arcunk peelingezésére. A mechanikai peeling, ami élénkíti a bőrlégzést, és erősíti a természetes hámlási folyamatot. Ezt finom kvarchomok, őrölt habkő, vagy masszírozó kefe segítségével végzik.

A kémiai peelinget, ami inkább egy sebészeti beavatkozáshoz hasonlítható, bőrgyógyász végzi, míg az ultrahangos peelingre jellemző, hogy lézerrel célzottan a felső hámréteget gőzölik, majd eltávolítják.

Otthoni kezelésekhez

És létezik már egy új lehetőség is, ami egy jóval gyengédebb megoldás, de még is hatékony. A szerkezetet otthoni felhasználásra fejlesztették ki, egy ultrahang frekvencián rezgő fémlemez távolítja el az elhalt hámsejteket és a rárakódott keratinréteget. A kis készülék kifejezetten ajánlott a tinédzserkori pattanásokra is, sőt a készülék férfiaknak is javasolt, arcbőrük tisztán tartására.

Sőt bőrfiatalító hatást is el lehet érni vele, egy plusz funkció használatával, mellyel a különböző bőrfeszesítő, bőrfiatalító anyagokat lehet jóval hatásosabban bevinni a bőrbe, így a hatás is sokkal gyorsabb és szembetűnőbb lesz. Használhatjuk kollagén, hialuronsav bevitelre, vagy egyéb vízbázisú anyagok felvitelére is.

Mindenképpen praktikus, hiszen egy egész család használhatja, és jóval kellemesebb (és gyorsabb) megoldása lehet az arcbőr tisztításának.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK