Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Őszintén a mellplasztikáról
2012. november 26. 15:37

plasztika, önfigyelés, szilikon, implantátum

Őszintén a mellplasztikáról
A mellplasztika az egyik legnépszerűbb plasztikai sebészeti műtét, hiszen előnyösen megváltozik a testkontúr, nő az önbizalom. Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni a lehetséges szövődményekről sem.
Őszintén a mellplasztikáról

A mellplasztika elnevezés különböző műtéteket foglal magába. A fogalomkörbe tartozik a mellfelvarrás, a mellkisebbítés, a mellnagyobbítás, a mellek alaki deformáltságának a megszüntetése, esetleg a mellbimbón végzett műtétek is.

Az 1960-as években használt implantátumok szilikon géllel voltak töltve. Napjainkban a kettős lumenű implantátumok vannak forgalomban, belső szilikon, külső fiziológiás sóoldat. egyes betegeknél idővel az implantátum cserére szorul a környező szöveti reakció, vagy az idővel elégtelen forma miatt. Ma már a terhesség és a szoptatás a legtöbb esetben nem probléma emlőplasztika után.

Műtéti előkészítés

Első lépés a személyes találkozás, ahol fizikális vizsgálat után az operáló sebésszel megbeszélik a várható és reális eredményeket, ezzel segítve a döntést. A döntés után megbeszélik az érzéstelenítés formáját és ennek megfelelően szükséges vizsgálatokat végeznek el (labor, EKG, stb). Kiválasztásra kerül a szükséges implantátum és megbeszélik az egynapos sebészetben végzendő műtét pontos menetét és a későbbi teendőket, lehetséges problémákat és azok orvoslását .

A műtét menete

A műtét történhet általános és helyi érzéstelenítésben. A pár cm-es metszést vagy az emlőbimbó körül, vagy az emlő alsó ívén végzik. Az implantátumokat leggyakrabban az emlő szövete alá és a mellizom felé helyezik be. Ennek technikája függ a kiválasztott implantátumtól is. Általában egy napig egy műanyag csövet helyeznek be a műtéti területre a keletkező szövetnedv elvezetésére. Ennek eltávolítása kevés fájdalommal jár. A bőrt esztétikai varrattal egyesítik, melyek idővel alig észrevehető heggel gyógyulnak.

A műtétet követően az érzéstelenítés módjától függően pár órát, vagy egy napot követően otthonába távozik. A fizikai aktivitást kerülni kell az első héten és szoros, a melleket jól tartó alsónemű hordása, majd 5-6 hétig elasztikus, sport melltartó viselése szükséges. 2-3 hét után a kezdeti feszülő érzés csökken, majd megszűnik.

A varratokat általában 14-16 nappal a műtét után távolítják el, bár ez függ a sebész által használt anyagoktól is. A műtétet követően folyamatos konzultációs lehetőség lesz, így minden kérdésére válaszolni fognak.

Lehetséges szövődmények

Szövődmény lehet a szövetnedv kóros felszaporodása, vérömleny, vérzés, gyulladás, a környező idegek sérülése, a bőr elhalása, súlyosabb esetben a trombosis. A jól megszervezett ellenőrzések során a szövődmények felismerése nem jelent gondot. Szövődménynek számít az is, ha heggel, keloiddal gyógyul a műtéti metszés.

Az implantátum okozta hegesedés a késői komplikációk közé tartozik. Ilyenkor a környező kötőszövet heget képez az idegen anyag körül és az emlő keménytapintatú, fájdalmas lesz. A műtétet követően pár hónappal, de akár évekkel később is kialakulhat. Megoldása ismételt műtétet kíván, mely során az implatátumot és az azt körülvevő heges szövetet távolítják el. Idővel az emlő alakjának korrekciójára is sor kerülhet.

Forrás: http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/2934/plasztikai-sebeszet---mellplasztika
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK