Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Nyomtatott szerveken tesztelik a vakcinákat?
2013. szeptember 26. 08:36

szervek

Nyomtatott szerveken tesztelik a vakcinákat?
Módosított 3D-nyomtatóval előállított miniatűr szerveket használnak az Amerikai Védelmi Minisztérium egy laboratóriumában az új védőoltások tesztelésében.
Nyomtatott szerveken tesztelik a vakcinákat?

A 3D-nyomtató alkalmazása lassan az élet minden területét módosítja, és újabban a biológiai kutatás folyamatába is igyekeznek bevonni. A módosított módszert eredetileg a Wake Forest Intézet (Észak-Karolina) munkatársai fejlesztették ki: az elegy humán sejteket tartalmaz, melyek hidrogél környezetét a 3D-nyomtatóval állítják elő, így szimulálva a szív, a máj, a tüdő és az erek működését. A műszerveket egy 5 cm nagyságú mikrochiphez csatlakoztatják, ami lehetővé teszi a kezelés kiváltotta hatás monitorozását.

A létrehozott szervek számára egyfajta vérellátást is biztosítanak, hasonló módszerrel, mint amit a traumás sérültek sebészeti ellátásában alkalmaznak. Amellett, hogy a rendszer alapvető a tesztelt szerv túlélése szempontjából, jó lehetőséget kínál a vizsgálat tárgyát jelentő gyógyszer, toxin, vagy biológiai ágens bejuttatására. A kiváltott reakciót (oxigénszint, hőmérséklet, kémhatás) a chip érzékeli. A dr. Anthony Atala és munkatársai szerint az általuk fejlesztett módszer számos szempontból jobban működik, mint a kísérletes állatokkal végzett tesztek. Ráadásul gyors eredményeket lehet elérni, ugyanis egy pár centis vese, vagy szív létrehozása csupán mintegy 30 percet vesz igénybe.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK