Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Nem vicc: okos melltartó vigyázhat ránk
2013. december 11. 08:26

melltartó, kutatás, hangulat, szív

Nem vicc: okos melltartó vigyázhat ránk
A Microsoft kutatói olyan intelligens melltartót hoztak létre, amellyel ki lehet mutatni a stresszt. A prototípus kivehető érzékelőkkel rendelkezik, amelyek a szívműködés és a bőr aktivitásának monitorozásával jelzik a hangulati szinteket.
Nem vicc: okos melltartó vigyázhat ránk

A kutatás alapvető célja az volt, hogy kiderítsék, a testen viselhető technikával megelőzhető-e a stresszel összefüggő túlevés. A hangulattal kapcsolatos adatokat a felhasználó egy okostelefonos alkalmazáson keresztül kapja meg, amely jelzi számára, mikor következhet be nagy valószínűséggel „érzelmi alapú evés”. A Microsoft kutatócsoportja elektrokardiogram és elektrodermális aktivitás-érzékelőket, valamint egy giroszkópot és akcelerométert építettek be a melltartóba. A szakértők szerint a melltartó azért ideális, mert lehetővé teszi, hogy a szív közelében gyűjtsük az EKG adatokat. A hasonló célú férfi alsónadrág kevésbé jól működött, nagyrészt azért, mert az érzékelők túl távol estek a szívtől.

Az új melltartót tesztelő nőknek négy napon keresztül napi hat órában kellett beszámolniuk érzelmeikről. Asta Roseway, a Microsoft vezető fejlesztője azt is elmondta, hogy az alanyoknak nem volt könnyű dolguk a prototípus viselésével, mert az áramköröket 3-4 óránként újra kellett tölteni. Egyre elterjedtebben használnak testen viselhető technikai megoldásokat a különféle egészségügyi állapotok megfigyelésére. A múlt hónapban egy Twitterhez csatlakoztatható melltartót mutattak be, amely minden alkalommal tweeteléssel figyelmeztette viselőjét az önálló emlővizsgálatra, valahányszor kikapcsolta a melltartót. Tavaly egy amerikai vállalat szabadalmaztatta testen viselhető eszközét, amely a mell hőmérsékletét figyeli, hogy ezzel is elősegítse az emlődaganat kimutatását. Ezzel párhuzamosan az Indiában elharapózó nemi erőszak hatására három mérnök egy érzékelőkkel és egy elektromos áramkörrel felszerelt melltartót fejlesztett ki, amely aktiválódik, amikor valaki tapogatni próbálja viselőjét.

Forrás: vital.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK