Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Nem csak lelkizésre jók a barátnők!
2013. június 12. 09:04

barátság, kapcsolat, leszokás, fogyás

Nem csak lelkizésre jók a barátnők!
Minden idődet leköti a szerelem és a munka, így csak ritkán tudsz találkozni a barátnőiddel? Sőt, még egy kávéra sincs rájuk időd… Ha tartasz tőle, hogy tönkre megy a kapcsolatotok, a félelmed jogos.
Nem csak lelkizésre jók a barátnők!

Hol vannak a régi szép idők, amikor még csak iskolába jártál, és szinte az egész délutánt a barátnőiddel tölthetted. Aztán jött a szerelem, a karrier, a család, és azon kapod magad, hogy egyre kevesebb élményt és percet osztotok meg egymással – ha egyáltalán tudtok találkozni, beszélni. Pedig néha nagyon jól jönne egy szívből jövő ölelés, egy baráti tanács és segítség. Akár szívügyekben, akár az élet más területén. Nem csak nekik, hanem neked is.

Sokszor nem is tudjuk, mennyi energiát, időt és pénzt spórolnánk meg azzal, hogy felélesztjük elhanyagolt kapcsolatainkat, hiszen sokszor egy jó beszélgetés egy igazi baráttal sokkal többet segít, mint bármelyik pszichiáter, vagy egy költséges, hangulatjavító bevásárlás, amikor csupa olyan dolgot vásárolsz meggondolatlanul, amit sosem fogsz viselni. És soha nem tudhatod, melyik szituációban kapsz segítséget, tanácsot egy olyan embertől, akitől nem is várnád. Íme néhány példa.

 

Segített a leszokásban

 

„Rendszeresen dohányoztam húszéves koromtól kezdve. Tudtam, mennyi kárt okozok ezzel a szervezetemnek, de nem érdekelt, amíg nem találkoztam egy fiúval, aki nagyon tetszett, viszont tudtam róla, hogy nem dohányzik. Elhatároztam, hogy leszokom. Rengeteg módszert kipróbáltam, az akupunkturától a tapaszig, de mindig visszaestem. Akkoriban lettünk újra jóban egy általános iskolai osztálytársnőmmel, aki ajánlott egy újfajta kezelést, amitől egy kicsit idegenkedtem, de végül kipróbáltam és sikerült. A fiúval való kapcsolatom ugyan nem jött össze, de végleg szakítottam egy rossz szokással, és újra egymásra találtunk az elveszettnek hitt barátnőmmel.” Anna

Kisegített egy kölcsönnel

 

„Friss házasok voltunk a férjemmel, amikor új, közös lakásba költöztünk. Sokáig spóroltunk álmaink kuckójára, de sajnos a felújításra már nem jutott elég pénz. Úgy gondoltuk, majd akkor kezdünk bele a tatarozásba, amikor biztosan állunk anyagilag. Engem viszont bántott a dolog, azonnal meg akartam valósítani az álmomat, viszont egy banki kölcsönbe sem akartam belemenni. Egy szokásos hétvégi lánybuli alkalmával elmeséltem a többieknek nagy bánatomat. Legnagyobb meglepetésemre néhány nap múlva egy nem annyira közeli barátnőm felhívott és felajánlotta, hogy kölcsönad egy kisebb összeget, hogy elkezdhessük a felújítást. Szívesen elfogadtam, és azóta szorosabbra fűztük a barátságot.” Barbara

 

Segített a fogyásban

„Szülés után felszedtem néhány kilót, ami nagyon zavart, mivel soha életemben nem volt szükségem fogyókúrára. Sok diétával próbálkoztam, de egyik módszer sem jött be, nem tudtam lefogyni egy dekát sem. Rohamosan közeledett a 10 éves érettségi találkozó, ahol természetesen régi fényemben szerettem volna tündökölni, de ez a fölösleg miatt nem jöhetett össze. Nagyon frusztráltan mentem oda, de végül ott jutottam hozzá a fogyás receptjéhez. A legjobb gimis barátnőm, akivel azóta eltávolodtunk egymástól, avatott be egy fogyókúrás praktikába. Azzal biztatott, hogy ő már végigcsinálta ezt a két gyermeke születése után: mindig csak azt egyem és annyit, amit a babának adok.
Most végre újra a régi vagyok, a barátnőm végig segített és tartotta bennem a lelket, ez nagyon sok erőt adott, és azóta megint sokat vagyunk együtt.”

Forrás: kiskegyed.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK