Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Nem bírják a gyerekek, ha otthon sincs nyugalmuk
2013. október 02. 08:48

stressz, gyerekek, gyermek, alvás, mentális problémák

Nem bírják a gyerekek, ha otthon sincs nyugalmuk
A gyarapodó stresszhelyzetek miatt meredeken nőtt a depressziós gyerekek száma Nagy-Britanniában az utóbbi évtizedben – számolt be a The Telegraph.
Nem bírják a gyerekek, ha otthon sincs nyugalmuk
A brit Országos Egészségügyi és Gondozási Intézet (NICE) becslése szerint 80 ezer brit gyerek szenved súlyos depressziótól, közülük nyolcezren tíz év alattiak, és már ötévesek is vannak köztük - tudósított a The Telegraph internetes újság a brit intézet honlapján megjelent írásból.

Az intézet szakértői szerint az általános iskolás korú gyerekek mentális zavarainak száma azért növekedett meredeken az elmúlt évtizedben, mert az iskolai számonkérés és a családok széteséséből eredő nyomás mellett megjelentek a közösségi média elvárásai és az internetes bántalmazás, zaklatás is.

Lucie Russel szociális munkás, a Young Minds karitatív szervezet kampányainak igazgatója szerint a gyermekkor egyre stresszesebbé vált, hiszen régebben egy nehéz iskolai nap után otthon kikapcsolhattak a kicsik, ma azonban ez a menedék is eltűnt, mivel bekapcsolt képernyők várják őket mindenhol.

A depressziós gyerekek gyakran érzik úgy, hogy kilógnak a társaik közül, visszahúzódóak, nehezen barátkoznak. A betegség testi tünetekben is megnyilvánul: folyamatosan fáradtak, rosszul alusznak, étvágytalanok, fájdalomra panaszkodnak.

Forrás: medicalonline.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK