Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Munka és magánélet: nem válik el élesen!
2013. október 29. 08:25

család, munka, kapcsolat

Munka és magánélet: nem válik el élesen!
A Kutatópont felmérése szerint a gyakran internetező magyarok számottevő része munkaidején túl és szabadnapjain is dolgozik, akár családi programjait is háttérbe szorítva. Ugyanakkor az sem ritka, hogy munkahelyükön magánjellegű ügyeket intéznek vagy akár játszanak - közölte a Kutatópont piac- és közvélemény-kutató cég az MTI-vel.
Munka és magánélet: nem válik el élesen!

A közleményben a reprezentatív, online felmérés eredményeiről azt írták, a 18 és 69 év közötti, hetente többször internetező válaszadók 58 százalékára jellemző, hogy munkaidejének lejárta után is munkahelyi kötelezettségeivel foglalkozik. Emellett a résztvevők 34 százaléka a szabadsága alatt is gyakran dolgozik, bár ebben éles eltérés van a korcsoportok között. A 18-29 éveseknek 29 százaléka, az 50-69 éveseknek viszont 40 százaléka dolgozik szabadsága alatt.

Lakóhely szerint is változik a munkaidőn túli munkavégzés mértéke. A falun élő internetezők csaknem kétszer akkora arányban (48 százalék) folytatják kereső tevékenységüket szabadnapjaikon, mint a fővárosiak (27 százalék).

A céges levelezés esténkénti vagy hétvégi követése a megkérdezettek 31 százalékára jellemző.
A Kutatópont felmérése szerint a gyakori internetezők többsége esetében sem az egészségi állapot, sem pedig a családi élet nem élvez feltétlenül elsőbbséget a munkahelyi kötelezettségekkel szemben, ugyanis sokan betegen is dolgoznak (67 százalék), felük pedig családi és baráti programjait is háttérbe szorítja, ha munkája úgy kívánja.

 

A szeptember 19. és 24. között készült felmérésben a hivatalos munkaidő alatt végzett egyéb tevékenységeket is vizsgálták. Az eredmények szerint munkaidőben nem ritka a magánjellegű ügyek intézése (21 százalék), a magáncélból történő e-mailezés (28 százalék) vagy telefonok lebonyolítása (31 százalék) sem.

Ugyan manapság számos munkafolyamat elengedhetetlen része a közösségi oldalak látogatása, valamint az ilyen oldalakon végzett információgyűjtés, reklám, marketing vagy egyéb kereskedelmi célú tevékenység, a válaszadók csaknem ötöde (19 százalék) magáncélból csatlakozik fel ezekre a portálokra. A megkérdezettek ötödénél (22 százalék) fordul elő, hogy olvas (könyvet, blogot, újságot) munka helyett, míg minden tizedik válaszadó esetében a számítógépen vagy okostelefonon folytatott játék megy a munka rovására - írták.

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK