Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Mit várhatunk az orrplasztikától?
2014. február 18. 09:19

orr, plasztika, műtét, szépség

Mit várhatunk az orrplasztikától?
Az arc karakterét meghatározza az orr nagysága és formája, jelentőségét fokozza, hogy öltözködéssel, sminkkel, egyébbel nem korrigálható megjelenése. Esztétikai korrekció, az archoz leginkább illő forma kialakítása orrplasztikával lehetséges, melynek számos változata került kidolgozásra.
Mit várhatunk az orrplasztikától?

Világszerte, így nálunk is többen vállalkoznak orrplasztikára, hogy tökéletesítsék - vagy balesetet, sérülést követően helyreállítsák - profiljukat. Eltört orrcsont a szépség jegyében… Akik ilyen beavatkozásban gondolkodnak vagy már el is szánták magukat, tudni szeretnék, mivel is kell számolniuk. Dr. Varga Klára plasztika sebésszel beszélgettünk a beavatkozás részleteiről.

Mi az orrplasztika célja? Az orrplasztikát azért végezzük, hogy a páciens jobban érezze magát a bőrében, ugyanakkor megőrizzük vagy helyreállítsuk az orr szellőzését. A funkcionális és az esztétikai eredmény egyformán fontos. Mi az elváltozás oka? Az orr esztétikai eltérésének a leggyakoribb oka veleszületett (örökletes, a szülők jellegzetességei a gyermek orr-alakjában is megjelennek), de sokszor találunk sérülést, esetleg valamilyen megbetegedést a kórelőzményben. Az orrplasztika várható eredménye? Számít, hogy a páciens fegyelmezett legyen és betartsa az utasításokat, akkor minden esetben jobb eredmény várható. A végeredmény nagyjából egy év után értékelhető, emiatt ez a beavatkozás nagy türelmet igényel mind az orvos, mind a páciens részéről.

A műtét előtti kivizsgálás miként zajlik? Az orrplasztika előtti kivizsgálás során meg kell győződnünk arról, hogy a beteg egészséges. Laboratóriumi vizsgálat, EKG, belgyógyászati vizsgálat történik, az orrplasztikát csak olyan betegen szabad elvégezni, aki teljesen egészséges, hogy semmilyen plusz kockázatot ne válalljunk. Hogyan történik az orrplasztikai műtét? „A műtét altatásban, 2- 3 órás aprólékos munkával zajlik. Az orr minden részének a harmonizálása megtörténik, ugyanakkor a sebész arra törekszik, hogy a lehető legfinomabb technikával dolgozzon, a beavatkozás a lehető legkisebb traumát jelentse a beteg részére. A műtét 2-3 óráig tart, a hosszabb beavatkozás a korrekciós orrplasztikáknál (korábban már operált beteg esetében végzett orrplasztika-műtét), vagy a sérülés utáni állapot helyreállítása esetén szokott történni. Van az orrplasztikai műtétnek szövődménye?

Mint minden műtéti beavatkozásnak, az orrplasztikának is lehetnek szövődményei, de minden alkalommal azért végzünk mindenre kiterjedő részletes kivizsgálást, hogy ennek esélyét minimalizáljuk. Ennek ellenére kialakulhat gyulladás, vérzés, amelyek ellátása hátráltathatja a gyógyulást, és igen ritkán további beavatkozásra is szükség lehet. Orrplasztika utáni életmód? Mit tehetünk tehát a gyors felépülés érdekében? Az orrplasztikát követő időszakban félig-ülő helyzetben javasolt aludni pár héten át, a fizikai megterhelést kerülni kell, és nem szabad a műtétet követően hajolni. Minden kerülendő, ami a fejben (a műtéti területen) vérbőséget okoz. A duzzanatokat, esetleges véraláfutásokat hűtéssel, fekete- nadálytő krém használatával, C- vitamin adásával stb. lehet mérsékelni.

Forrás: webbeteg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK