Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Minél magasabb, annál nagyobb a hatása a férfiakra?
2014. december 12. 19:54

magasság, magas sarkú

Minél magasabb, annál nagyobb a hatása a férfiakra?
A magas sarok egyszerűen vonzóbbá varázsolja a lábat, magasabbá teszi a viselőjét és összességében szexi - vallják a magas sarkak hódolói és viselői egyaránt. Most egy francia kutatás (Universite de Bretagne-Sud) tudományosan is megvizsgálta, hogy milyen hatással lehet a kopogós cipő a férfiakra.
Minél magasabb, annál nagyobb a hatása a férfiakra?

Ha egy magas sarkút viselő nő az utcán leejti a kesztyűjét, 50 százalékkal nagyobb az esély rá, hogy egy férfi lehajol és felveszi helyette, mintha lapos cipőben lenne. Egy másik eredmény: magas sarkú cipőben egy nőnek kétszer akkora esélye van, hogy válaszolnak egy kérdésére az utcán, és egy bárban is feleannyi idő kell ahhoz, hogy valaki leszólítsa őket, mint azokat, akiknek sarka közvetlenül a talajon van.

"A női cipő sarkának magassága elképesztő hatással van a férfiakra – magyarázza a kutatást vezető Nicolas Gueguen –, egyszerűen fogalmazva szebbé teszi viselőjét."

A magassarkúban a nők magasabbnak, magabiztosabbnak és szexuálisan is tudatosabbnak tűnnek. A magas sarok meghosszabbítja a lábakat, megemeli a feneket, így a nők sokkal vonzóbbnak tűnnek.

A kísérlet során 19 éves nőkre adtak fekete cipőt, melyeknek sarka 0,5 centi, 5 centi illetve 9 centiméter magas volt. Ez után 25 és 50 év közötti férfiakat kértek meg különböző helyzetekben, hogy segítsenek a nőknek.

Az egyik szituációban a nők járókelőket szólítottak le azzal, hogy a nemek egyenlőségével kapcsolatban szeretnének kérdőívet kitöltetni. A lapos sarkút viselőknek a megszólítottak 46,7 százaléka válaszolt, a közepesen magas sarkú cipőt viselőknek 63 százalék, míg a 9 centis sarok sikeraránya 83 százalék volt.

Az ettől magasabb sarkak esetleges negatív hatására nem tért ki a kutatás.

Csak később lett szexi

A legdivatosabb cipők sarka ma is nagyjából 10 centi, de kapni 13 centinél magasabbat is, ez azonban már különösen veszélyes is lehet viselőjére nézve. Orvosi szempontból a magas sarkú nem számít jó viseletnek: hátfájást okozhat, és növeli a bokasérülések esélyét, hosszú távon pedig tönkreteszik a bokaízületeket.

Az emelt sarkot eleinte igen praktikus okokból kezdték el hordani: az ókori Egyiptomban a mészárszékeken így kerülték el, hogy vérben kelljen lépkedniük. Aztán a nők hamar felfedezték maguknak, az ókori görögöknél és a rómaiaknál is felbukkan. Rómában, ahol legális volt a prostitúció, sokan használták arra, hogy növeljék magasságukat – és forgalmukat.

A magas sarkú aztán a középkorban már inkább a hatalmat szimbolizálta, erotikus töltetet csak a XIX. és a XX. században kapott.

Marilyn Monroe szerint elég egy lányra ráadni a megfelelő cipőt, és azzal akár a világot is le tudja győzni.

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK