Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Mind többeket ér el a gyógyszeripari korrupciós botrány
2013. július 24. 09:06

gyógyszer, kórház

Mind többeket ér el a gyógyszeripari korrupciós botrány
Harminckilenc kórházi alkalmazottat, orvost vonnak felelősségre, amiért csúszópénzt fogadtak el gyógyszeripari vállalatoktól - közölte szerdán a kínai média.
Mind többeket ér el a gyógyszeripari korrupciós botrány

A Kaocsou városi népi kórház dolgozói összesen 2,82 millió jüant (103 millió forint) fogadtak el két - meg nem nevezett - gyógyszeripari cégtől 2010 januárja és 2012 decembere között - derült ki a közleményből. Kilenc orvost, akik közvetlenül zsebbe kaptak pénzt felfüggesztettek az állásukból és visszavonták a működési engedélyüket. A helyi kormányzat egészségügyi hivatalának igazgatóját figyelmeztetésben részesítették és szankcionálták, míg a kórház igazgatóját fegyelmi úton elbocsátották.

A kínai rendőrség korábban közölte, hogy "súlyos gazdasági bűncselekmények miatt" eljárást indítottak a brit székhelyű GlaxoSmithKline (GSK) multinacionális gyógyszergyártó kínai vállalat négy vezetője ellen. A gyanú szerint az elmúlt hat évben 3 milliárd jüant (109,2 milliárd forint) fordítottak vesztegetésre.

 

A GSK alkalmazottai kormányzati hivatalnokokat, vezetőket fizettek le nagy összegekkel, gyógyszeripari szervezeteket, alapítványokat vesztegettek meg, kórházakat és orvosokat pénzeltek közvetlenül és közvetve, hogy növeljék forgalmukat, vagy emeljék termékeik árait.

A GSK feltörekvő piacokért felelős vezetője Abbász Husszein hétfőn Kínában elismerte, hogy néhány vezetőjük megsértette a törvényt, és ígéretet tett arra is, hogy az országban csökkenteni fogják gyógyszereik árát.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a gyógyszeripari ágazatot érintő kiterjedt vizsgálatok a GSK-val korábban kapcsolatban álló tanácsadócég brit vezetőjét is érintik, egy eddig nyilvánosan nem azonosított amerikai állampolgárt is őrizetbe vettek, továbbá kihallgatták a AstraZeneca gyógyszeripari vállalat két üzletkötőjét, és egy belga céget is felkerestek a kínai hatóságok.

Forrás: medicalonline.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK