Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Mikor kezdenek szexelni a kislányok?
2013. november 21. 08:45

lány, menstruáció, szexuális élet, kapcsolat

Mikor kezdenek szexelni a kislányok?
A fiatalabb korban menstruálni kezdő lányok nem feltétlenül kezdik szexuális életüket is korábban, a két esemény között nincs összefüggés - állapították meg kutatók.
Mikor kezdenek szexelni a kislányok?
Ausztrál tudósok 554 lány fejlődését kísérték figyelemmel, és kimutatták, hogy a 12 éves koruk előtt menstruáló lányok semmivel sem kezdték korábban szexuális életüket, mint azok a társaik, akiknél a havi ciklus csak később jelentkezett.


A felmérési adatok szerint a korán menstruáló lányok mindössze 25 százaléka kezdett aktív szexuális életet élni 15 éves kora előtt, miközben ugyanez az arány a 12 és 13 éves kor körül menstruáló lányok esetében 29 százalék volt. Érdekes módon a vizsgálatból az derült ki, hogy minél korábban kezdett menstruálni egy lány, annál többet várt az első szexuális együttléttel az első vérzést követően - a korán menstruáló lányok esetében ez körülbelül öt év volt, míg a többieknél jellemzően inkább négy.

"A kutatási eredményekből egyértelműen látszik, hogy a korai fizikai érettség nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy lány, aki korán kezdett menstruálni, a szexuális életét is korábban kezdi" - nyilatkozta Jennifer Marino, Melbourne Egyetem kutatója.

A mostani kutatás során a tudósok a vizsgált lányok állapotát egészen húszéves korukig figyelemmel kísérték, miközben rendszeresen kérdőíveket töltettek ki a szüleikkel, és megkérték a résztvevőket, hogy vezessenek naplót.

Vannak azonban, akik még a vizsgálati eredmények ellenére sem biztosak benne, hogy nincs kapcsolat a korai pubertás és a korai szexuális aktivitás között. "Az első havi vérzés és a pubertás kezdete nem minden esetben esik egybe" - nyilatkozta Dr. Renee Boynton-Jarrett, a Boston Orvosi Egyetem gyermekgyógyász professzora. "A menstruáció általában a pubertáskor későbbi szakaszában jelentkezik először. A lányok esetében a pubertáskort sokkal pontosabban jelzi a mellek fejlődésének kezdete. Az Egyesült Államokban egyre korábbra tevődik a pubertás kezdete, ez pedig elképzelhető, hogy valóban összefüggésben van azzal, hogy a lányok manapság korábban kezdik a szexuális életüket."

Boynton-Jarrett professzor szerint fontos lenne kideríteni, pontosan milyen hatással van a korai pubertás a szexuális életre, mert ha a korai testi fejlődés miatt valóban korábban lesznek szexuálisan aktívak a lányok, akkor erről a szülőknek és a tanároknak is tudniuk kell, hogy felvilágosíthassák őket.

"A gyerekeink minél többet tudnak a szexualitásról, annál kisebb az esélye annak, hogy valamilyen veszélyes, vagy nem kívánt helyzetbe kerülnek. Fontos, hogy minél előbb túlessünk az első felvilágosító beszélgetésen, aminek során az esetleges veszélyekről is szót kell, hogy ejtsünk" - nyilatkozta Marino.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK