Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Miért fontos, hogy a gyermek reggelizzen?
2013. március 18. 09:50

reggeli, reggelizés, müzli, gyerekek, gabonafélék

Miért fontos, hogy a gyermek reggelizzen?
A reggeli megfelelő tápanyagot és energiát biztosít. A reggeli nem véletlenül a legfontosabb étkezésünk, hiszen ekkor juttatjuk szervezetünkbe az egész napra szükséges energiát és tápanyagot. A reggeli nemcsak a felnőttek, de a gyerekek számára is éppen olyan fontos. Ha idejében hozzászoktatjuk őket, hogy ne hagyják el a reggelit, és szenteljenek elég időt szervezetük energiával és tápanyagokkal való feltöltésére, a jól kialakult szokások végigkísérhetik egész életüket.
Miért fontos, hogy a gyermek reggelizzen?
A rendszeres és megfelelő reggelizésnek köszönhetően jobb teljesítményt érhetnek el az iskolában, hiszen a megfelelő tápanyagok segítik az összpontosítást és a teljesítőképességet, de számos megbetegedést is könnyebben elkerülhetnek.
 
Kutatások bebizonyították azt is, hogy azok a gyerekek, akik megfelelően reggeliznek, rendszerint jobb eredményeket érnek el a tanulmányaikban, mivel magasabb a koncentrációskészségük, illetve kevésbé fáradékonyak.
 
Jó tudni
 
Azok a felnőttek, akik reggeliznek, rendszerint kevesebb zsírt és koleszterint fogyasztanak a nap többi szakaszában (hiszen a szervezet már időben tápanyaghoz jut, amit elkezd hasznosítani, telítettség érzetet okoz, kevésbé lesznek éhesek), ennek köszönhetően pedig csökken a daganatos megbetegedések és számos más megbetegedés (pl. cukorbetegség, elhízás) kialakulásának kockázata is. 
Gyors reggeli ötletek
 
Fontos, hogy a reggeli tartalmazzon kalciumot, fehérjét, B-vitamint, magnéziumot, cinket és vasat. Az alábbi ételek mindennek eleget tesznek, és elegendő energiát is biztosítanak. Ráadásul a gyerekek még szeretik is! Válasszák hát a következőket reggelire:
juice és gabonafélék tejjel
pirítós vajjal és egy darab friss gyümölcs
gyümölcsturmix
joghurt
főtt tojás
müzliszelet
 
A szokás kialakítása
 
Könnyen rávehetjük a rendszeres reggelire a gyerekeket, ha a szülőktől is ezt a példát látják. Így ez egy természetes dolog lesz számukra. Azáltal, hogy minden nap reggeliznek, egészségesebbé és kiegyensúlyozottabbá válhatnak.
Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK