Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Mégis igazi húsból van a mekis hamburger?
2014. október 14. 21:12

hús, McDonald's, hamburger

Mégis igazi húsból van a mekis hamburger?
A McDonald's megelégelhette a lejárató kampányokat, és videóposztokban válaszol az emberek kérdéseire. Most éppen az egyik leglényegesebb, azaz a hús témakörben nézhettek meg egy videót, amely arra kérdésre adja meg a választ, hogy rózsaszín szmötyi vagy valódi hús van a burgerekben.
Mégis igazi húsból van a mekis hamburger?

A világ legnagyobb gyorsétteremlánca azért engedett be vendégeket és újságírókat az üzembe, hogy eloszlassa azokat a városi legendákat, melyek az ételeik elkészítését övezik – írja a Daily Mail. Kiderült például, miért néz ki ugyanúgy egy többhetes burger, mint egy frissen vásárolt. A McDonald's szerint azért, mert a szendvicsek kiszáradtak, a penész megjelenéséhez pedig nedvességre van szükség.

A kaliforniai gyárban 180 tonna húst dolgoznak fel naponta, és ez csak egy a lánc 35 ezer üzeméből. Az is kiderült, a húspogácsák 100 százalék marha- (vagy csirke)húsból készülnek, ember- vagy patkányhúsnak nyoma sincs. Ahogy rózsaszín trutyi sincs már bennük. Hét évig azonban adagoltak azodikarbonamidot a húspogácsákhoz, és a zsömlék a mai napig tartalmazzák ezt az anyagot, amit amúgy jógamatracok gyártásánál is használnak. Ez a vállalat szerint azonban nem azt jelenti, hogy műanyag volna az ételben, és hangsúlyozzák: termékeik minden élelmiszer-biztonsági előírásnak megfelelnek.

 

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK