Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Már kapható a férfi termékenységi teszt
2013. október 28. 08:41

férfi, sperma, teszt, termékenység

Már kapható a férfi termékenységi teszt
Többen is kifogásolták a piacra dobott terméket, mondván, főleg a nők fogják vásárolni, akik ezentúl titokban ellenőrizhetik párjuk termékenységét.
Már kapható a férfi termékenységi teszt

A nagy-britanniai drogériákban a hétvégén kezdték el árusítani az első, otthon elvégezhető férfi termékenységi tesztet, amely átszámítva 10 280 forintba kerül. A spermateszt 10 perc alatt kiadja az eredményt, 98 százalékos pontossággal megmondja, hogy „normális" vagy éppen „alacsony-e" az illető férfi spermaszáma. Első látásra úgy fest, akárcsak egy terhességi teszt; ráadásul a drogériákban a terhességi és az ovulációs tesztek mellé helyezték a férfi változatát. (Miközben a sokszor kényelmetlen vizsgálatok leginkább a nőket érintik, az esetek 40 százalékában a férfinél van a hiba.)

Több szakorvos azonban kritizálta a tesztet, mert csupán a spermaszámot adja meg, a minőségét azonban, ami ugyancsak mérvadó a fogantatáshoz, nem tudja kimutatni.

Mint Michelle Bassam, brit szexterapeuta a Daily Mail című lapnak elmondta, örömmel fogadta, hogy a piacra került ez a termék, ám szerinte elsősorban a nők fogják megvásárolni a barátjuknak, párjuknak, hogy rávegyék, tesztelje a férfiasságát. A szakember szerint ez akár komoly törést is okozhat a párkapcsolatban. „A férfi termékenysége ugyanis a mai napig tabu. Ha egy férfiről kiderül, hogy terméketlen, akkor úgy érzi, hogy elvesztette a férfiasságát" - mondta a terapeuta, aki egy másik félelmének is hangot adott. Attól tart, az fog elterjedni a teszttel, hogy a nők azért vásárolják majd meg, hogy titokban megvizsgálhassák a leendő férjüket. Mielőtt ugyanis egy nő hozzámenne a férfihoz, akitől gyereket szeretne, a teszt révén immár előre megtudhatja,  mennyire termékeny a kiszemeltje. 

Forrás: nlcafe.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK