Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ma mindenkinek nehéz napja lesz
2014. január 24. 09:31

időjárás, front, hideg, tél, humánmeteorológia

Ma mindenkinek nehéz napja lesz
Pénteken a téli időben mind a hidegfrontra, mind a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek. Futószalagon érkeznek a nedves léghullámok, tartós kettősfronti hatás érvényesül a hét utolsó munkanapján és szombaton is.
Ma mindenkinek nehéz napja lesz

Megjelent az első hó, fokozatosan csökken a nappali felmelegedés, beköszöntött a tél. Ezzel együtt rohamosan növekszik ilyenkor a meghűléses betegségek száma. Ha Ön is gyakran tapasztal megfázást, náthát, valószíűleg immunerősítésre van szüksége. Fontos tudatosan védeni ilyenkor a nyálkahártyákat, fogyasszon gyakran meleg csipkebogyó teát, illetve napi étrendjébe a levesek fogyasztását is érdemes betervezni - javasolja a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

A megfázásveszély fokozódása mellett nagy terhelést ró az időjárás a frontérzékenyekre is. A következő napokban elsősorban a szívbetegek és a vérnyomásproblémákkal küzdők kerüljék a többlet terhelést, lehetőség szerint csak kímélő programokat tervezzenek. Ha Ön a veszélyeztett csoportba tartozik, gyakran tapasztalhat vérnyomás-ingadozást, szédülést, fokozott terhelés esetén rosszullétet is.

A változékonyságnak jó oldala is van. Ez pedig a levegő tisztaságának tartós fennállása. A következő napokban mind a légköri szennyezőanyagok, mind a szálló por koncentrációja alacsony lesz, nagyobb városainkban sem lépi túl az egészségügyi határértéket.

Az utakon a vezetéshez erősen kedvezőtlen feltételek alakulnak ki főként országunk déli felében és a Dunántúl nagy részén. Többfelé várható eső, havas eső, hó, utóbbiból akár kiadós mennyiség hullhat a Dél-Dunántúlon. Ugyanitt délelőtt elszórtan ónos eső, délután hófúvás is előfordulhat. Lehetőség szerint ezeken a területeken ne üljön autóba!

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK