Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Levadásszák az internetes zugpatikákat
2013. augusztus 21. 08:27

internet, gyógyszertár

Levadásszák az internetes zugpatikákat
Kampányba kezdenek az illegális online gyógyszer-kereskedelem ellen Kínában - jelentették be az öthónapos akciót Pekingben.
Levadásszák az internetes zugpatikákat

Az országos gyógyszer-felügyeleti hatóság az internetfelügyelettel, az információtechnológiai tárcával, valamint az ipari és kereskedelmi hivatallal karöltve fogja ellenőrizni a webáruházakat, a különböző online kereskedéseket és azokat az internetes oldalakat, amelyek hamis gyógyszereket reklámoznak.

Az elsősorban "körözött" termékek között a rákellenes gyógyszerek, a szexuális diszfunkciókra javallott szerek, valamint a cukorbetegség és a magas vérnyomás hamis patikaszerei lesznek, amelyek gyártóit is igyekeznek majd felkutatni.

Internetes gyógyszereladásra hivatalosan 85 weblap kapott engedélyt az egész országban, ezek tavaly 1,6 milliárd jüan forgalmat bonyolítottak le. A bővülő keresletet jól jellemzi, hogy ez az összeg a négyszerese volt az egy évvel korábbinak.

A törvényesen működő online patikáknak egyébként feltűnő helyen közzé kell tenniük működési engedélyük számát, ami ellenőrizhető a gyógyszerfelügyelet honlapján, továbbá valós idejű kapcsolatot kell biztosítaniuk a fogyasztóval, s elektronikus szerződést is küldenek.

A közlemény szerint a gyógyszerek internetes forgalmazását újra fogják szabályozni, s a rendelkezések végleges megalkotásába be kívánják vonni a gyártókat, a kereskedőket és a fogyasztókat is. A jelenleg hatályos büntető törvénykönyv szerint amennyiben a gyártott és eladott hamis gyógyszer halált, vagy súlyos egészségkárosodást okoz, mind a gyártó, mind a kereskedő halállal büntethető.

 

Forrás: medicalonline.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK