Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Lékúra ősszel? – 5 ok, amiért érdemes kripróbálni
2014. november 02. 20:56

lékúra, fogyás, léböjt kúra, energia, depresszió

Lékúra ősszel? – 5 ok, amiért érdemes kripróbálni
Az őszi-téli időszak beköszöntével, sokkal nehezebb feladat a jókedv és az egészség megőrzése. Ilyenkor a vitaminraktárakat legkönnyebben különféle gyümölcs és zöldséglevekkel tölthetjük fel, melyek amellett, hogy energiát adnak az esős szürke reggeleken, még a fogyásban is segítségünkre lehetnek!

Vegyük fel a harcot az őszi depresszió ellen homoktövis itallal

Ilyenkor ősszel a depresszió sokunkat utolér egy-egy szürke esős reggelen. Hangulatunkon sokat javíthatunk egy adag finom zöldségkoktéllal. A kiemelkedően magas C-vitamintartalmú homoktövis natúr ital ilyenkor igazi csodaszer, erősíti az idegrendszert, így a borongós hétköznapokat is könnyebben hagyod magad mögött!

Fogyjunk észrevétlenül!

A különböző lékúrák, vagy egy öt napos fitness program, a fogyásban is segíthetnek. Az aszaltszilva-ital is nagyszerű lehet erre a célra, mivel sokáig fenntartja a gyomor telítettségérzetét, így szabályozza az étvágyat. Igyunk belőle reggel és este, ezzel megkönnyíthetjük a nehéz ételek, napközben elfogyasztott nassolnivalók megemésztését.

Zöldbúzafű koktél

Már ősszel érdemes elkezdeni felkészíteni a szervezetet a téli meghűléses időszakra vitaminokkal, nyomelemekkel. „A búzafűlében rengeteg olyan vitamin, enzim és fehérje található, mely energiával tölt fel, és erősíti az immunrendszert. A zöldbúzafű koktélt naponta kis mennyiségben fogyasszuk, lassan kortyolgatva. Ha erősítő, gyógyító kúrát szeretnénk tartani kb. 1 decilitert osszunk be a nap során”- árulta el Dr. Csomai Zita életmód tanácsadó.

Egy pohár energialöket reggelre

Ha egy igazán hatásos energia-forrást kellene mondani a zöldségek tárházában, valószínűleg a cékla kerülne a dobogó első fokára. „A bio céklalé különösen egészséges, ha szervezeted megtisztításáról van szó, emellett napi fél liter fogyasztása a vérnyomásodra is jó hatással lehet. Reggel felkelés után fogyasszunk el belőle egy nagy pohárral, ez segít, hogy jókedvvel és energiával indítsd a napot!”- árulta el Dr. Csomai Zita, aki azt is hozzátette, hogy a bio céklalé edzés előtt is csodákat művel, segítségével ugyanis látványosabb eredményt érhetünk el.

Egy jól bevált agyserkentő tipp

Nehéz munkanap előtt áll, netán közeleg a vizsgaidőszak? Próbálja ki a bio piros szőlőlevet, mely frissítő, fiatalító hatásáról ismert. „Minden egyes korty igazi kincs a testünknek, amellett, hogy segít a stressz leküzdésében, még kiváló agyserkentő hírében is áll a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően”- árulta el a szakértő.

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK