Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Lehűl, csapadékosra fordul az idő
2013. szeptember 16. 08:46

időjárás, humánmeteorológia, front

Lehűl, csapadékosra fordul az idő
A héten a leghidegebb órákban helyenként már csak 3 fok körül alakul a hőmérséklet, a hétvégén viszont ismét napsütéses idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Lehűl, csapadékosra fordul az idő

Hétfőn délen, délkeleten többórás, másutt kevesebb napsütés valószínű. Nagyobb eséllyel az északi, északkeleti területeken elszórtan záporesőre, esetleg zivatarra is készülni kell. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között valószínű.

Kedden eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, záporeső. A déli és keleti megyékben zivatarok is előfordulnak, egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat. A délutáni, esti órákban egyre kevesebb helyen fordul elő további csapadék, fokozatosan csökken a felhőzet. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, nyugaton és zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódik. A leghidegebb órákban 9 és 16 fok között alakul a hőmérséklet. A nap folyamán 12-21 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz a melegebb.

Szerdán kezdetben alapvetően napos idő várható, majd délnyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, délutántól északnyugaton, északon egyre több helyen ered el az eső. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű, néhol talaj menti fagyra is számítani lehet. A nappali maximumok várhatóan 14 és 21 fok között alakulnak.

 

Csütörtökön eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé fordul elő eső, záporeső. Napközben felszakadozik a felhőzet, egyre kevesebb helyen várható további csapadék. Az északnyugatira forduló szél megélénkülhet, olykor meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Pénteken északon és keleten néhol kisebb eső, záporeső nem zárható ki, de egyébként már többórás napsütés várható. A nyugati, északnyugati szél több helyen megélénkül. A leghidegebb órákban 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, néhol talaj menti fagy is lehet. A nap folyamán 16-21 fokig melegszik a levegő.

Szombaton csapadék nem valószínű, több órás napsütésre lehet számítani. A minimumhőmérséklet 4 és 10 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Vasárnap általában több órára kisüt a nap, de néhol előfordulhat záporeső, a szél is megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet. A leghidegebb órákban 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok várhatóan 18 és 23 fok között alakulnak.

Forrás: weborvos.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK