Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Lehet problémamentes a műfogsor!
2014. szeptember 11. 21:51

műfogsor

Lehet problémamentes a műfogsor!
Mosoni Máriának többé nincs szüksége műfogsorragasztóra.
Lehet problémamentes a műfogsor!

Aki műfogsort visel, az biztosan szembesült már az ezzel járó problémákkal...és talán már azt is mondták neki, hogy ezekkel együtt kell tudni élni... Mégis sokan nem tudják megszokni a műfogsor viselését. Csináltatnak több műfogsort, de egyiket sem tudják megfelelően használni.

A helytelenül használt műfogsor kellemetlenségeket okoz

Gyakori probléma a műfogsorviselők körében, hogy folyton mozog, billeg a műfogsor, a szájpadlásra fekvő lemez kellemetlen érzést, hányingert vált ki, keményebb ételeket nem tudnak megrágni vele. Mindez kihat az emésztésre, ízérzékelésre és a beszéd minőségére is.

A jó hír, hogy ma már van megoldás a műfogsorproblémákra

(Még több információ: www.mufogsorrogzites.hu)

Azonban létezik egy modern eljárás a műfogsorproblémák megszüntetésére, ami nem más, mint az extra vékony titán implantátumokkal történő protézisrögzítés.

  • Mosoni Mária már megszabadult a műfogsorproblémáktól. Arról faggattuk, neki milyen kelemetlenségeket okozott a fogsora?

"A protézisem folyton mozgott, mivel nem volt fogam, amihez rögzíteni lehetett volna, ezért ragasztani kellett. A ragasztót viszont egyszerűen nem tudtam elviselni, és az étel is mindig a fogsorom alá szorult.”

  • Ha jól tudom, Ön elvégeztette a protézisrögzítést. Milyen most a műfogsorviselés?

Igen, nekem már stabil a fogsorom. Az extra vékony titán implantátumos műfogsorrögzítés óta viszont olyan, mintha saját fogam lenne. Evésnél, beszédnél nem okoz többé problémát. Ráadásul a protézis ki- és betétele könnyedén megy.

 

Így történik a protézisrögzítés

Megkértük Dr. Szabó Lászlót, a kizárólag műfogsorrögzítésre specializálódott rendelő alapító-igazgatóját, meséljen a protézisrögzítésről.

  • Mennyire elterjedt hazánkban a protézisrögzítés?

Bár az extra vékony titán implantátumos műfogsorrögzítés Nyugat-Európában és az USA-ban már több évtizede bizonyít, Magyarországon még csak 5 éve jelent meg és még nagyon kevés rendelő foglalkozik műfogsorrögzítéssel. Rendelőnket éppen azért hoztuk létre, hogy legyen egy hely, ahol a műfogsorviselők is megnyugtató megoldást kaphatnak a problémáikra.

 

  • Doktor úr, mi a protézisrögzítés lényege?

„Egy kezelés során, az alsó fogsor rögzítése esetén 4 darab – felső fogsor esetén 6 darab – extra vékony titán implantátumot helyezünk be az ínyen keresztül az állcsontba. A titán biológiailag semleges, így nem vált ki allergiás reakciót, sőt 3 hónap alatt a csontsejtek ránőnek a felszínére! A kivehető műfogsor rögzítéséről a protézisbe beépített gumigyűrűs patentok gondoskodnak, melyek az implantátum gömb formájú végére pattannak rá. Amennyiben a meglévő műfogsor megfelelő minőségű, egy kis átalakítás után az is használható, nem kell újat készíteni. A kezelés során egy napig sem marad a páciens fogsor nélkül. A rögzített műfogsor véletlen elmozdulása kizárt.

  • Valóban jó megoldás ez a műfogsor rögzítésére?

Igen, legalábbis több mint 1000 páciensünk véleménye alapján nyugodtan mondhatom, hogy az extra vékony titán implantátumos műfogsorrögzítés gyökeresen megváltoztatja a műfogsorviselő életét, aki ma még nap mint nap küzd a műfogsorproblémáival. A kezelés után a legszembetűnőbb változás, hogy a műfogsor többé nem mozog, stabilan a helyén marad, a páciens keményebb ételeket is képes elrágni és kényelmes lesz a műfogsor viselete.

  • Ez nagyon jól hangzik, már csak egy kérdésem van, hol tud érdeklődni az, akinek gondjai vannak a műfogsorával?

Szakavatott kollégáim szíves válaszolnak a protézisrögzítéssel kapcsolatos kérdésekre a 06 30/872 9990-es számon, de időpontot is tudnak adni egy kötelezettségektől mentes konzultációs vizsgálatra, ahol pontosan kiderül, milyen lehetőségeink vannak adott páciensnél a protézisrögzítésre. Emellett kérhetik ingyenes tájékoztatónkat is a fenti telefonszámon, vagy a www.mufogsorrogzites.hu oldalon!

 

 


Várjuk Magyarország első, kizárólag műfogsorrögzítésre szakosodott rendelőjében, immár két városban.


Műfogsor Rögzítő Központ
Budapest V. Falk Miksa u.13.
Kecskemét, Temes tér 10.
06 30/872 9990
www.mufogsorrogzites.hu

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK