Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Lehangoló időszak következik
2012. november 15. 09:47

humánmeteorológia, front

Lehangoló időszak következik
Csütörtökön front nem érkezik, reggel sokfelé ködös, nyirkos idő lesz. A következő napokban tartósan borult, lehangoló időszak következik, számos humánmeteorológiai panaszt okozva.
Lehangoló időszak következik

Csütörtökön habár front nem érkezik térségünkbe, az egyre inkább nyugalomba jutó levegő nagyban befolyásolja a humánmeteorológiai helyzetet. Reggel már sokfelé ködös, párás lesz a levegő, az ízületi bántalmakkal élők fájdalmai különösképp felerősödhetnek.

Sokan ébredhetnek sajgó végtagokkal, ébredés után dörzsöljünk kámforos krémeket az érintett területekre, valamint tartsuk állandó hőmérsékleten a kezünket, a lábunkat. Hidegen indul a nap, növekszik a megfázásveszély. Már elkél a sapka, sál, a nyirkosság pedig a hőérzetet is rontja. A vízhatlan kabát jobban tartja a hőt, alá pedig érdemes több réteg ruhát viselni.

Napközben nagyobb területen maradhat tartósan ködös, ködfelhős az idő, errefelé csak kevés napsütésre számíthatunk. A borongós, szürke időben jelentősen romlik a komfortérzet, kedvetlenség, levertség léphet fel, oktalan bágyadtságot is tapasztalhatunk. A színterápiával javíthatunk a hangulaton: a napos sárga, a vidám, élénk színek jókedvre deríthetnek, a jó társaság, a zene is segíthet.

Fontos, hogy a küszöbön álló hidegpárnás napokra felkészítsük szervezetünket. Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok friss zöldséget, gyümölcsöt. A narancs, a citrom, a kivi magas vitamintartalmával erősíti az immunrendszert, a méz az általános ellenálló képességet növeli.

A reggeli sűrű ködfoltok területén jelentősen lecsökken a látástávolság, mérsékeljük a sebességet, készüljünk fel arra, hogy esetleg hirtelen fékeznünk kell. Tartsunk nagyobb követési távolságot is, ez csökkenti a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A lecsapódó párától síkossá válhat az útburkolat, megnövekszik a féktáv, kerüljük a hirtelen irányváltoztatást és a fékezést!

Forrás: http://hvg.hu/egeszseg/20121115_Lehangolo_idoszak_kovetkezik#rss
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK