Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Látásjavító kezelések: mit válasszak?
2013. március 14. 09:50

szemműtét, lézeres kezelés, látásjavító kezelés, szemüveg, rövidlátás

Látásjavító kezelések: mit válasszak?
LASIK, IntraLASIK, LASEK, PRK – a lézeres látásjavítás iránt érdeklődőknek nem könnyű eligazodni a sokféle kezelés között. Cikkünkben az eljárások bemutatása mellett egy kedvezményes lehetőségre is felhívjuk a figyelmet.
Látásjavító kezelések: mit válasszak?
„Ma már minden kezelést egy számítógéppel vezérelt lézer végez, amely elpárologtatja a fénytörési hiba megszüntetéséhez szükséges szövetmennyiséget. A különböző egészségügyi szempontok, a páciensek elvárásai és nem utolsó sorban a technikai lehetőségek fejlődése miatt azonban több módszer alakult ki annak a rétegnek az elérésére, ahol a kezelést végezzük” – magyarázza dr. Palotás Csilla, az Optimum Látásjavító Lézerközpont szemész szakorvosa. A lézeres szemműtétek ebből a szempontból két csoportra oszthatók: a felszíni és a lebenyképzéses eljárásokra.
 
Felszíni kezelések
 
Az ide tartozó kezeléseknél eltávolítják a felső hámréteget, mielőtt a lézer működésbe lép. A PRK esetén ez mechanikusan történik, a kezelés után a hámsejtek 3-5 nap alatt nőnek vissza, ezalatt fényérzékenység és idegentest-érzés jelentkezhet. A munkába állásig így akár 10 nap is eltelhet, bár bizonyos esetekben (például vékony szaruhártya esetén) a PRK-val lehet a legbiztosabb eredményt elérni.
 
A PRK mellett felszíni kezelésnek minősül a LASEK eljárás, ahol a hámréteget alkohollal lazítják fel, vagy az Epi-LASIK kezelés, ahol egy speciális eszközzel, tompán választják le. Ez utóbbi esetekben a hámréteget visszahelyezik a szemre, ami csökkenti a kellemetlenségeket.
 
Lebenyképzéses eljárások
 

Ezeknél a kezeléseknél a szaruhártya felső rétegéből egy kis védőlebenyt képeznek, amelyet felhajtanak, majd a lézeres kezelés után visszafektetnek. A gyógyulási folyamat így gyorsabb (akár már másnap vissza lehet térni a munkához és a mindennapi tevékenységekhez), ráadásul kevesebb kellemetlenséggel is jár. Ide tartozik a LASIK eljárás, amelynek során a lebenyt egy számítógéppel vezérelt mechanikus eszköz, a mikrokeratóm készíti, és a FemtoLASIK (vagy IntraLASIK), amelynél ezt a műveletet is lézer végzi. Bár a két eljárás klinikai eredményei gyakorlatilag megegyeznek, a FemtoLASIK kezelési költségei a kétféle lézer alkalmazása miatt számottevően magasabbak lehetnek. 

Az algoritmus is számít
 
Míg a fenti elnevezések a műtéti technikák közötti különbségekre utalnak, a lézer szempontjából is beszélhetünk eltérésekről. A kezelési technika inkább a gyógyulási folyamatot befolyásolja, a lézer technológiája ezzel szemben az eredményességet befolyásolja. A Zyoptix rendszer például kétféle megoldást kínál: a Plus kezelési programot az egyszerű fénytörési hibák kezelésére tervezték, míg az Elite kezelési programmal többek között a rejtett fénytörési hibák is kezelhetők mindegyik műtéti technológia mellett.
 
Hogyan válasszunk?
 
A fenti lehetőségek kombinációit figyelembe véve nagyon sok választási lehetőség kínálkozik a lézeres látásjavításra. Az ár mellett mérlegelnünk kell a komfortigényünket és azt is, hogy mennyire szeretnénk tökéletessé tenni a látásunkat. Azonban a legfontosabb tényezőt, a szemünk egészségügyi paramétereit csak egy alapos kivizsgálás során lehet felmérni. Összességében érdemes olyan intézethez fordulni, ahol minél többféle kezelési mód közül választhatunk, így biztosan megtaláljuk a számunkra minden szempontból megfelelő megoldást.
 
Lézeres látásjavítás március 31-ig kedvezményes áron!
 
Az Optimum Látásjavító Lézerközpont minden kezeléstípusra 70-120 000 forint kedvezményt biztosít mindazoknak, akik március 31-ig jelentkeznek a kivizsgálásra.
Forrás: webbeteg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK