Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Küldjön egy mesét a beteg gyerekeknek!
2013. december 06. 08:43

mese, olvas, gyerekek, kórház, betegség

Küldjön egy mesét a beteg gyerekeknek!
Az interneten keresztül is lehet csatlakozni a mesedoktorok jótékonysági programhoz: bárki megoszthatja kedvenc meséjét a világhálón egy rövid videóban, amellyel a beteg gyerekek hétköznapjait teheti vidámabbá.
Küldjön egy mesét a beteg gyerekeknek!

Az önkéntesség december 5-i világnapja alkalmából a világhálón is megjelenik a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja az akció YouTube csatornájának felületén. A gyógyítani vágyó önkéntesek kedvenc meséjüket webkamera vagy telefon segítségével rögzíthetik egy legfeljebb 10 perces videó formájában, amelyet ezután be lehet küldeni a gyógyvarázs csapatának. A legjobb videókat a szervezők az internet segítségével juttatják el a kórházban fekvőkhöz.

A webes meseolvasás révén a történetek nemcsak több gyermekhez érhetnek el, de a betegek bármikor, akár többször is meg tudják nézni azokat, valamint olyan időszakokban is élvezhetik a történetek erejét, amikor nincs náluk látogató, vagy a kórházakban épp látogatási tilalom van.

"A K&H gyógyvarázs mesedoktorok óriási sikere számunkra is kellemes meglepetés volt. Az elmúlt 4 hónap alatt több mint 17 ezer önkéntes csatlakozott a programhoz, mesedoktoraink pedig 3800 alkalommal csempésztek örömet történeteikkel a kis betegek hétköznapjaiba" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. "Az önkéntesek hihetetlen lelkesedését és a boldog gyermekarcokat látva döntöttünk úgy, hogy tovább bővítjük a programot. Szerettük volna, ha a mese gyógyító ereje minél több gyermekhez, minél több alkalommal eljut, méghozzá időbeli és térbeli korlátok nélkül."

 

A kezdeményezéshez csatlakozó 20 kórháznak a mesenézéshez szükséges számítógépet a pénzintézet, az internetkapcsolatot a Magyar Telekom biztosítja.

A program részletes leírása, a videókészítéssel és beküldéssel kapcsolatos tudnivalók a www.khgyogyvarazs.hu oldalon találhatók.

"Az ünnepek közeledtével különösen fontos, hogy visszaadjuk ezeknek a gyerekeknek, amit a betegségük miatt elvesztettek: a valódi, gondtalan gyereklétet, az otthon melegét, az összetartozás érzését. Ezért is buzdítok mindenkit, hogy keressük ki azt a mesét, ami a mi szívünket is megdobogtatja. Azt, amit talán gyerekkorunkban hallottunk utoljára, amit a saját gyerekeinknek meséltünk évekkel ezelőtt, vagy amit épp mi magunk írtuk. Ha pedig megvan, készítsük el a rövid videót. Nekünk mindössze néhány perc, a beteg gyerekeknek viszont ez jelentheti a kapcsot a külvilág és a kórház, a magány és a család, a fájdalom és az öröm között!" - tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

 

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK