Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Kigyógyultak az ebolából a kísérleti gyógyszerrel kezelt betegek
2014. augusztus 29. 22:47

ebola, gyógyulás, kísérlet, gyógyszer

Kigyógyultak az ebolából a kísérleti gyógyszerrel kezelt betegek
Két Ebolával megfertőzött libériai egészségügyi dolgozó meggyógyult, miután a ZMapp nevű kísérleti gyógyszerrel kezelték őket. Nem bizonyított egyelőre, hogy valóban az eddig klinikailag nem tesztelt gyógyszernek köszönhetően sikerült leküzdeniük a vírust, vagy csak az ő immunrendszerük volt olyan erős, hogy meg tudjanak gyógyulni.
Kigyógyultak az ebolából a kísérleti gyógyszerrel kezelt betegek

A két egészségügyi dolgozó elhagyta a kórházat Monroviában, miután gyógyultnak nyilvánították őket. A ZMapp nevű kísérleti gyógyszerrel kezelték az amerikai származású, de jelenleg Libériában dolgozó orvosokat, habár nem biztos, hogy a klinikai teszteken még át nem esett gyógyszertől gyógyultak meg - -írja az ABCNews. A ZMappal korábban is kezeltek ebolás betegeket, egy spanyol papot és egy libériai orvost, de végül egyikőjük életét sem sikerült megmenteni.

Az viszont mindenképpen jó hír, hogy nemrég laboratóriumi körülmények között 18 megfertőzött majmon tesztelték a ZMapp hatását, és mindegyik állat 100 százalékban meggyógyult.

Pozitív fejlemény az is, hogy megszüntették a karantént a libériai fővárosnak abban a negyedében, amelyet 10 napja zártak le, hogy megfékezzék az ebolajárványt. A döntést azzal indokolták, hogy a monroviai West Point negyed lakói már nem zárkóznak attól, hogy együttműködjenek az egészségügyi alkalmazottakkal, habár szerdán még ki akartak törni a karanténból. Akkor a hadsereg lövésekkel és könnygázzal megakadályozta ezt.

Nyugat-Afrikában már több mint háromezren fertőződtek meg, és a betegek fele meghalt. Libéria, Guinea, Sierra Leone és Nigéria után Szenegálban is fel ütötte fejét a kór. Sierra Leone fővárosában, Freetownban sztrájkot kezdtek az ebolásokat kezelő kórház dolgozói a hiányos felszerelés miatt. Több mint húsz ápoló halt meg amiatt, hogy elkapta a fertőzést a betegektől.

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK