Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Kezelhetetlen a gyereke ma? Megvan az oka
2013. szeptember 19. 08:25

gyerekek, gyermek, front, UV-sugárzás

Kezelhetetlen a gyereke ma? Megvan az oka
Csütörtökön újra a hidegfrontokra érzékenyeknek kell tüneterősödésre számítaniuk, emellett az erős szél is terhel.
Kezelhetetlen a gyereke ma? Megvan az oka

Csütörtökön újabb hidegfront alakítja a humánmeteorológiai helyzetet, viszont az ország nagy részén ez a front még az éjszakai órákban fog átvonulni, így a nap folyamán már egyre gyengül a hatása. Keleten maradhatnak fenn legtartósabban a hidegfrontokhoz köthető panaszok: görcsös fejfájás, izomgörcsök, kopásos ízületi fájdalmak jelentkezhetnek - figyelmeztet a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

A Dunántúlon, a középső megyékben és az Alföld déli régiójában ok nélküli idegesség, feszültség jelentkezhet az időjárásra érzékeny személyeknél. Főként az utakon figyeljünk erre, sokkal több ilyenkor a türelmetlen sofőr. A gyerekek is nyugtalanná válhatnak, kezelhetetlenebbek lehetnek, mint általában. Kössük le a figyelmüket jobban, és főzzünk nekik almahéj teát.

A vérnyomáspanaszokkal küzdőket már napok óta terheli a változékony fronthelyzet, ők csak a hét vége felé számíthatnak panaszaik mérséklődésére, addig próbáljanak meg minél többet pihenni. A szeles időt leszámítva sokfelé többórás napsütésben lesz részünk, használjuk ki, tegyünk egy sétát a szélvédettebb helyeken.

A légszennyező anyagok mennyisége csak kissé emelkedik a nap folyamán, még tiszta marad a levegő. A napos időben növekedésnek indulhat a parlagfű pollenkoncentrációja, de még számottevő panaszokat nem fog okozni csütörtökön az allergiások nagy részénél. Az UV-sugárzás a naposabb időszakokban megközelítheti az erős fokozatot, az érzékeny bőrűek még ki vannak téve a leégés veszélyének.

A hűvös, szeles időjárás nem kedvez a vízparti programoknak. A Balaton mellett viharos szélre lehet számítani, ne hagyjuk figyelmen kívül a viharjelzést!  Állóvizeink már hűvösek, a Balaton és a Velencei-tó 18, a Tisza-tó 20, a Fertő-tó vize 17 fokos.

Csütörtökön újabb szeles nap köszönt ránk, különösen a Dunántúlon és a középső megyékben lehet erős az utakon az oldalszél. Mérsékeljük a haladási sebességet! A kora esti órákban az alacsony napállás mellett a szembe sütő nap vakító lehet, érdemes napszemüvegben vezetni.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK