Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Készítse fel bőrét a nyárra!
2013. június 11. 11:13

tavasz, nyári hónapok, arc, vitamin, bőrápolás

Készítse fel bőrét a nyárra!
Fénytelen, fakó arc, apró ráncok, szarkalábak? Nem kötelező velük együtt élni! A mai kozmetikai eljárások szinte csodát tesznek, akár 5-10 évet is letagadhatunk egy hatékony tavaszi bőrregenerálással. Bízzuk magunkat a kozmetikus szakavatott kezeire, de ha nem szánunk erre pénzt és időt, magunk is kezelésbe vehetjük bőrünket.
Készítse fel bőrét a nyárra!

A zord téli időjárás, a vitaminszegény táplálkozás és a mozgásszegény életmód az egész szervezetet, így a bőrt is megviseli. A hideg, a szél, és a napfény hiánya miatt a bőr fakóbbá, sápadtabbá válik, ellenálló képessége gyengül, ugyanakkor megvastagszik. Még ha nem is volt igazán kemény a tél, tavasszal mégis érdemes alaposan ráncba szedni bőrünket, hogy felkészíthessük a leginkább az erős napsugárzás miatt megterhelő nyárra.

Rendszeres ápolás

A rendszeres, mindennapos arcápolás évszaktól függően fontos, legfeljebb a felhasznált kozmetikumok változhatnak. Az arcot reggel és este alaposan tisztítsuk és hidratáljuk, valamint rendszeresen használjunk bőrradírt és tápláló arcpakolásokat.

A mindennapos otthoni arcápolás során egyaránt figyelembe kell vennünk saját bőrünk igényeit és az évszaknak megfelelő szükségleteket. Télen a bőr intenzívebb védelemre szorul, ezért még a nem száraz bőrűeknek is táplálóbb, tartalmasabb krémekre van szüksége, hogy megelőzze a bőr kiszáradását. Tavasszal ugyan a hideg már kevésbé terheli a bőrt, de a szeles idő miatt így is ki van téve némi igénybevételnek – nem csak az arcon, de a kezeken is.

Ugyancsak szárítja a bőrt a fűtött helyiségek általában alacsony páratartalmú levegője, ezért olyan arckrémet célszerű használni, mely képes visszaadni a bőr nedvességtartalmát. Ez a helyzet sajnos tavasszal és a nyár beköszöntével is változatlan maradhat, mivel a légkondicionált helyiségekben, irodákban megfelelő párásítás nélkül szintén száraz a levegő, ezért akit érint ez a probléma, annak egész évben figyelmet kell fordítani arra, hogy bőrét megfelelően hidratálja.

A jó idő beköszöntével új ártalmat jelent az egyre erősebb napfény: még ha gyengének is tűnik a napsütés, a káros ibolyántúli sugarak már így is bombáznak minket, ezért itt az idő áttérni a fényvédőt tartalmazó nappali krémek használatára. A nyár beköszöntével a fényvédelem egyre fontosabbá válik: ne csak a strandon, de hétköznap is használjunk fényvédő krémet, főként a napsugaraknak leginkább kitett testrészeken (pl. a vállon, a karokon).

Nagytatarozás otthon és szakszerű segítséggel

A mindennapos ápolás mellett tavasszal érdemes sort keríteni egy nagyobb „karbantartásra”. Ha bőrünkkel alapvetően nincs is komolyabb problémánk, ilyenkor érdemes kozmetikushoz fordulni, aki olyan eljárásokat is alkalmaz, melyeket otthon nem vagyunk képesek reprodukálni.

Az egyik ilyen eljárás a hámlasztás. A bőr legfelső rétege folyamatosan elhal és leválik, ezt pótolják az új sejtek. Ám a kor előrehaladtával és a bőrt érő különböző környezeti hatások következtében ez a folyamat lelassul. Az elhalt sejtek nem válnak le folyamatosan, hanem összetapadnak, így a szaruréteg fénytelen, fakó lesz, apró repedések, ráncok képződnek rajta, s az új sejtek képződése is lelassul.

A peeling (hámlasztás) célja, hogy a bőr felső rétegét eltávolítsa, utat engedve ezzel a friss, gyönyörű bőrnek, és így a kozmetikai készítmények rendkívüli hatékonysággal szívódhatnak fel a kezelendő felületen. Az eredmény látványos: a pórusok kitisztulnak, a nem túlságosan mély ráncok eltűnnek, a korral járó barnás foltok, pigmentációk jelentősen halványodnak.

Fantasztikus hatásfokkal javítható a zsíros, pattanásos, heges, tág pórusú bőr állapota, és eredményesen kezelhetők a peeling bizonyos fajtáival az időskorban jelentkező barnás, kiemelkedő elváltozások, az ún. seborrhoeás keratózisok is. Az új bőr sokkal tökéletesebb a réginél, ugyanis a szokásosnál gyorsabb hámlás hatására fokozódik a bőr fiatalságáért felelős kollagén termelődése. A hámlasztást többféle eljárással érik el: kémiai szerekkel, gyógynövényekkel vagy lézeres eljárással - ezeket a módszereket kizárólag kozmetikusok végezhetik.

Otthon is lehetünk azonban hatékonyak: a heti egyszeri bőrradírozás csodákat tehet, és kaphatóak olyan exfoliáló készítmények is, amelyek kíméletesen serkentik a kollagén termelődését és nagyon enyhén hámlasztják a bőrt.

A bőr felfrissítésének másik lépése az alapos arctisztítás: ezt otthon mélytisztító pakolásokkal érhetjük el, de még nagyobb segítséget jelent a kozmetikusnál végzett alapos bőrtisztítás.

Kívül-belül vitaminok

A tavaszi bőrápolás másik fontos eleme a különféle vitaminok, ásványi anyagok bőrbe juttatása. E létfontosságú anyagok hiánya kiütközik a bőrön, nem csak a sápadt, szürkés színért felelős, de különféle elváltozásokat, például gyulladásos tüneteket, a bőr elszarusodását, szárazságot okozhat.

A tünetek csökkentéséhez a vitaminbevitelt főként étkezéssel biztosíthatjuk, de a zöldségek gyümölcsök kiváló alapanyagai lehetnek házi készítésű pakolásoknak is. Intenzívebb hatás érhető el kúraszerűen alkalmazott kozmetikai szerek, pl. ampullák használatával, vagy az olyan professzionális kozmetikai kezelések segítségével, melyek során a tápanyagokat, vitaminokat a bőr mélyebb rétegeibe például ultrahang vagy iontoforézis segítségével juttatják be.

Forrás: vital.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK