Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Kakaóval az egészségesebb fogakért
2012. augusztus 31. 00:37

fog, fogász

Kakaóval az egészségesebb fogakért
Szakembereknek sikerült egy olyan új fogkrémet kifejleszteniük, amely fluorid helyett a kakaóban található természetes összetevőkből áll.
Kakaóval az egészségesebb fogakért

A termék a kakaókivonat mellett különféle ásványokat is tartalmaz, melyek együtt erősítik a fogzománcot. Amint arról Arman Sadeghpour, a Theodent elnök-vezérigazgatója beszámolt, a kivonat olyan fehér, kristályszerű porból áll, melynek vegyi alkotóelemei hasonlóak a koffeinéhez.

A fogkrémben található Rennou nevű összetevőt Tetsuo Nakamoto, a Theodent munkatársa fedezte fel, miközben két szakértőtársával együtt a koffein fogakra gyakorolt hatását vizsgálta. A fogzománc kalcium- és foszforrészecskék százezreiből áll, melyek a zománc ásványi összetevőjének, a hidroxiapatitnak a felépítésében játszanak szerepet. Számos laboratóriumi kísérlet során kiderült, hogy a Rennou négyszeresére növeli a zománc kristályrészeinek felületét, a nagyobb felületnek köszönhetően pedig a fogak kisebb eséllyel lesznek kitéve a baktériumok által okozott ásványianyag-hiánynak.
 


Sadeghpour Nakamoto szakértőcsapatához csatlakozott, amikor a Tulane Egyetemen doktori disszertációját a Rennou és a fluorid összehasonlításáról készítette, és megállapította, hogy előbbi jóval hatékonyabban erősíti a fogakat.

A Rennou-t számos más egyetem szakemberei is tanulmányozták, így elmondható, hogy a Theodent kifejlesztése egy harmincéves kutatás eredménye. Jelenleg két típusa kapható a fogkrémnek, a Theodent Classic, illetve a Theodent 300, utóbbi egy extra-erős, luxusváltozat, melyet főleg érzékeny fogúaknak ajánlanak. A termék mentolos ízű, nem mérgező, felnőttek és gyerekek számára egyaránt biztonságos, és a jövőben fogselyem- illetve szájvízváltozatát, továbbá gyermekek számára egy csokoládé ízű, cukormentes típus kifejlesztését is tervezik.

A Theodent jelenleg húsz amerikai államban, továbbá két kanadai tartományban kapható.

Forrás: Betegszoba.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK