Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Jó hír: jobban fog aludni és napközben is frissebb lesz
2013. május 24. 08:50

humánmeteorológia, időjárás, pihenés, front, frissesség

Jó hír: jobban fog aludni és napközben is frissebb lesz
Pénteken az elvonult ciklon mögött még gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A napsütés javítja a hangulatot, de az időnként megélénkülő szél ronthat a hőérzeten.
Jó hír: jobban fog aludni és napközben is frissebb lesz

Pénteken gyenge hidegfronti hatás érvényesül, az arra fokozottan érzékenyek tapasztalhatnak enyhébb tüneteket. A gyenge görcsös típusú fejfájásra már a megnövelt folyadékbevitel is gyógyír lehet, de a koffeintartalmú italok helyett inkább az ásványvizet, a gyümölcsteákat válasszuk, és kerüljük a túl cukros üdítőket is - javasolja a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

A kopásos jellegű ízületi panaszokkal élőknél is jelentkezhet enyhébb végtagfájdalom, amit csalánleveles borogatással orvosolhatunk a reggeli órákban. A hét végéig tartó időszakban ajánlott tartósabban több magnéziumot magunkhoz venni: az étrend-kiegészítőkön kívül a mandulában és más olajos magvakban, valamint a teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukban is nagyobb mennyiségben van jelen.

Jó hír, hogy megszűnnek az alvászavarok és napközben is frissebbnek, energikusabbnak érezhetjük magunkat, csökkennek a koncentrálási problémák. A nyugodt napot érdemes pihenésre, szabadtéri tevékenységekre kihasználni, a változékonyabb hétvége előtt nagyobb nyugalommal elvégezhetjük a ház körüli munkákat is. Az évszakhoz képest kicsit vastagabban ajánlott öltözni, ugyanis hűvösebb időre készülhetünk.

A déli órákban a magas napállásnak és a tiszta levegőnek köszönhetően nagyon erős, néhol már az extrém kategóriát megközelítő UV-sugárzás várható, ezért elengedhetetlen a bőrvédelem! A tűző nap ellen szalmakalappal védjük a fejünket, bőrünket pedig gyakran krémezzük be magas faktorszámú naptejjel. Az érzékenyebb bőrűek és a kisgyerekek estében a 40-es faktorszámú fényvédő szerek használata javasolt, de a többiek is válasszanak minimum 30-as erősségűt! Különösen ügyeljünk a vállunkra, a karra és a tarkóra, ezek a részek nagyon könnyen leégnek. A már megpirult bőrt hideg vízzel vagy erre az esetre alkalmazandó hűsítő krémekkel kezeljük!

A csapadék kimosta a polleneket a levegőből, de átmenetileg ismét romlás várható az allergiahelyzetben. A pázsitfűfélék okozhatják a legtöbb panaszt, köztük orrfolyást, könnyezést, szemviszketés, az érintettek kerüljék el a füves, bozótos részeket! A csalánfélék virágpora is egyre nagyobb mennyiségben van jelen a levegőben.

A közlekedés során a napsütés időnként zavaró lehet és elvakíthatja a gépkocsivezetőket. Vigyünk magunkkal napszemüveget az utazás során, és a kritikus időszakokban mérsékeljük a sebességet is, így még időben észrevehetjük a balesetveszélyes helyzeteket. Időnként megélénkül a szél, ez a könnyebb járművek menetstabilitását csökkentheti. Keleten és a záporok területén nedves útszakaszokkal találkozhatunk, mérsékeljük a sebességet.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK