Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Itt a mellékhatás nélküli rákkezelés?
2013. április 12. 08:50

daganatok, rák

Itt a mellékhatás nélküli rákkezelés?
Amerikai kutatók a sugárkezelés új változatát fejlesztette ki, amely remissziót ért el az egérkísérletekben. Az úttörő kezelés a hagyományos kemo- és sugárterápiák egyetlen mellékhatásával sem jár.
Itt a mellékhatás nélküli rákkezelés?
Az amerikai Betegségellenőrzési és megelőzési Központ (CDC) adatai szerint az Egyesült Államokban mintegy félmillió életet követelnek a daganatos megbetegedések évente. A kutatók keresztes hadjárata nemrégiben diadalt aratott M. Frederick Hawthorne, a Missouri Egyetem professzora vezetésével.


Hawthorne kutatócsoportja a sugárkezelés új változatát fejlesztette ki, amely remissziót ért el az egérkísérletekben. Az úttörő kezelés a hagyományos kemo- és sugárterápiák egyetlen mellékhatásával sem jár. A humán klinikai kísérletek a megfelelő források beszerzése után hamarosan megkezdődhet.

"A kutatók már az 1930-as évektől kísérleteztek a bór-neutron befogásán alapuló rákkezeléssel (BNCT-terápiával)" - nyilatkozta Hawthorne.

A daganatos sejtek a normális sejteknél gyorsabban nőnek, és e folyamat közben több anyagot szívnak fel, mint a normális sejtek. Hawthorne kutatócsoportja úgy használta ki ezt a tényt, hogy rávették a daganatos sejteket egy különlegesen kifejlesztett bórvegyület felszívására. Amikor ezeket a bórral átitatott sejteket neutronoknak tették ki, a bóratom szétszakadt, és szelektív módon szétszakította a daganatos sejteket, miközben a környező egészséges sejteket érintetlenül hagyta.

Hawthorne módszerét a bór fizikai jellemzői teszik lehetővé. A bór egyik speciális formája a neutron befogása esetén meghasad, és lítiumot, héliumot és energiát szabadít fel. A hélium- és lítiumatomok behatolnak a daganatos sejtekbe, és belülről pusztítják el azokat, a környező szövetek károsítása nélkül.

"A BNCT technikával számos daganattípus megcélozható és támadható" - magyarázta Hawthorne. A módszer kiválóan működött egerekben, és készen állunk arra, hogy nagyobb állatokkal, majd emberekkel is megkezdjük a klinikai kísérleteket."

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK