Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ismét Érszűkület Napot szerveznek
2015. március 18. 19:48

érszűkület

Ismét Érszűkület Napot szerveznek
A Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság 2015-ben immár második alkalommal rendezi meg a magyarországi Érszűkület Napot, az európai „PAD and Vascular European Days” kezdeményezés eseményeként. A szervezők 2015. március 19-én 11 és 17 óra között, 7 helyszínen, egész napos orvosi tanácsadással, boka/kar index méréssel és pulzus önvizsgálat oktatással várják az érdeklődőket.
Ismét Érszűkület Napot szerveznek

A perifériás érbetegség (PAD), közismert nevén az érszűkület, az általános érelmeszesedés egyik megjelenési formája, hazánkban mintegy 400 ezer embert érint. A diagnózist nehezíti, hogy e betegség sokáig tünetmentes maradhat, miközben felismerés és kezelés nélkül az érintett betegek közel egyharmada 5 éven belül meghal! A már tünetekkel járó betegség a járóképesség korlátozása miatt rontja az életminőséget, súlyos esetben a végtag elvesztéséhez, amputációhoz vezethet.

Ezért az Érszűkület Nap során a Társaság a tavalyi évhez hasonlóan ismét országos figyelemfelkeltő kampányt szervez, melynek részeként 2015. március 19-én, Budapesten és 6 megyei nagyvárosban – Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Szombathely – tájékoztató kiadványokkal, rizikófelmérő tesztekkel, orvosi tanácsadással, és a betegség megállapítására szolgáló boka/kar index méréssel, és pulzus önvizsgálat oktatással várják majd az érdeklődőket.

Hangsúlyozni kell, hogy ún. „boka/kar index mérés” egy egyszerű, fájdalommentes, beavatkozással nem járó műszeres vizsgálat. Ennek során vérnyomásmérő és ultrahangos Doppler- mérőfej (ezen keresztül hallható a vér lüktetése, ami pontosabb mérést tesz lehetővé) segítségével megmérik a vérnyomást mindkét felkaron, valamint a lábakon a boka magasságában. E kapott értékeket elosztják egymással (boka/kar) és ez adja az index pontos értékét. Amennyiben az alsó végtagon mért vérnyomás alacsonyabb, az érszűkület diagnosztizálható.

Az eseményre 2015. március 19-én 11-17 óra között az alábbi helyszíneken kerül sor:
Budapest – Lurdy Ház
Debrecen – Debrecen Plaza
Győr – Győr Plaza
Miskolc – Miskolc Plaza
Pécs – Makay István utcai Tesco Áruház
Szeged – Szeged Plaza
Szombathely – Savaria Plaza

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK