Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ismerős orvosban vagy külföldi kezelésben bízunk
2012. augusztus 29. 14:52

rák, stroke, szívinfarktus

Ismerős orvosban vagy külföldi kezelésben bízunk
A magyarok leginkább a szívinfarktustól és a ráktól, valamint a stroke-tól tartanak. Minden második magyar találkozott már a családjában rettegett betegséggel, minden harmadik fél attól, hogy egyszer ilyen betegséggel kell megküzdenie. A magyarok leginkább a szívinfarktustól és a ráktól tartanak.
Ismerős orvosban vagy külföldi kezelésben bízunk

 Ha ilyen betegséggel kellene megküzdeni, az emberek legjobban az ismerős magyar orvosokban, a külföldi kórházi kezelésben bíznának, a legkevésbé a területileg illetékes állami kórháztól remélnék a gyógyulást – állapította meg a CIG Pannónia Életbiztosító megbízásából készült friss kutatás, amely egy ötszáz fős nyáron elvégzett országos, reprezentatív felmérésen alapul. 

Daganatos megbetegedéssel a megkérdezettek óriási hányada, 81 százaléka találkozott a tágabb személyes ismeretségi körében (család és barátok együttesen). Nagyjából hasonló arányban szerepelt ebben a körben a szívinfarktus is. Családi körben az emberek több mint fele találkozott ezekkel a betegségekkel. Idegsebészeti beavatkozást szükségessé tevő betegségekkel a megkérdezetteknek „mindössze" harmada találkozott.

Minden harmadik megkérdezett úgy érzi, hogy fenyegeti szívinfarktus (36 százalék) vagy rákos megbetegedés (34 százalék), emellett 23 százalék úgy gondolja, hogy stroke is. Ugyanakkor idegsebészeti beavatkozástól vagy szervátültetéstől a megkérdezettek nem tartanak igazán. Az adatsorok azt bizonyítják, hogy azoktól a betegségektől tartunk inkább, amelyekkel személyesen is találkoztunk.

A legtöbben az ismerős magyar orvosban bíznak meg (32 százalék), utána pedig a külföldi, illetve a hazai magán egészségügyi szolgáltatókban (20-20 százalék). A legkevésbé a területileg illetékes állami kórházban bíznak az emberek (13 százalék).

A bizalom kérdésében érdekes életkorbeli eltérések figyelhetők meg. Minél fiatalabb valaki, annál inkább a külföldi kezelésben bízik. A 18-29 éves korosztály például a legnagyobb arányban (32%), az ismerős orvos csak a második helyen szerepelt (24%). Míg az 50-59 éves korosztályban az ismerős orvost és a magyar magánszolgáltatót ugyanannyian (26%) említették az első helyen.

 

Forrás: Weborvos
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK