Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ismerjük meg a méz egészségügyi előnyeit!
2013. február 11. 09:00

méz, bőrnyugtató, fogyás, antibakteriális, immunerősítő

Ismerjük meg a méz egészségügyi előnyeit!
Ezért használjuk rendszeresen! A méz nem csupán ételeink egészséges édesítője, ízesítője, de a hideg időszak egyik fontos természetes gyógyszere is, hiszen használatával igen sokféle betegség kezelhető, gyógyítható.
Ismerjük meg a méz egészségügyi előnyeit!
A zsidók minden év szeptemberében megünneplik a zsidó újévet. A rós hasanát, azaz az "édes új évet" a hagyomány szerint mézzel, és számos hagyományos étellel - almával, mézes süteményekkel - köszöntik, ami az elkövetkező édes évet szimbolizálja. Ám a hagyományokon és a változatos konyhai felhasználáson túl a méz kiemelkedő egészségügyi hatásai miatt is kedvelt alapanyag, hiszen számos betegségre használható természetes orvosságként. Nézzük legfontosabb tulajdonságait!
 
Immunerősítő
 
A méz antioxidáns és antibakteriális tulajdonsága segít megvédeni az immunrendszert a betegségektől, így a hideg időszakban oly szokásos megfázást is.
 
Segít a fogyásban
 
Ha a fogyókúra alatt az egyéb édesítőszerek helyett mézet használunk ételeink édesítésére, könnyebben megszabadulhatunk néhány felesleges kilótól. Persze, csak ha mértékkel használjuk, ugyanis egy evőkanál méz kb. 63 kalóriát tartalmaz, tehát érdemes takarékosan bánni vele.
 
Támogatja az emésztést
 
A méz népszerű házi patikaszer (annak ellenére, hogy a tudomány döntően nem bizonyította) mindenféle emésztési problémára, ideértve a székrekedést és a fekélyeket. Házi készítésű emésztésjavító szerként próbáljuk ki a mézes-citromos teát.
 
Megfázás elleni gyógyszer
 
Sok ember esküszik a méz megfázás és torokfájást csillapító tulajdonságára. A torok azonnali enyhítésére teába vagy forró vízbe keverjünk mézet és citromlevet.
Gyulladásgátló hatóanyag
 
Egy 2005-ös tanulmány szerint a méz helyi alkalmazásánál úgy találták, hogy a vizsgált betegek 85%-ánál csökkentette a nyálkahártya vagy az emésztőszervek gyulladását. A mézből és almaecetből készített ital népszerű házi gyógyszer ízületi fájdalomra és gyulladásra.
 
Antibakteriális gyógyír
 
A mézet már hosszú ideje használják helyi fertőtlenítő kezelésként kisebb vágásokra, égésre és karcolásokra. Habár a tudományos közösség még bizonytalan, miként hatásos ez a kezelés, az előzetes adatok arra utalnak, hogy a sebre öntött méz valóban segít a fertőzést megelőzni.
 
Bőrnyugtató
 
A méz a méhviasszal együtt a természetes testápolók és ajakbalzsamok közkedvelt alapanyaga. Antimikrobiális tulajdonsága miatt úgy gondolják, hogy nagyszerű házi megoldás aknés bőr kezelésére. A mézet meleg vízzel és zabdarával keverjük össze, így teljesen természetes bőrradírt kapunk.
 
Energianövelő
 
A méz, akárcsak a cukor, átmenetileg képes az energiát és a vércukrot a csúcsra lendíteni, és egészségesebb megoldás, mint sok más édesítőszer. A kutatások azt mutatják, hogy a cukorbetegek korlátozott mértékben ehetnek mézet, de emellett a vércukorszintjüket szigorúan figyelemmel kell kísérniük.
Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK