Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Influenzajárvány tombol egész Európában
2015. február 18. 19:54

influenza, járvány

Influenzajárvány tombol egész Európában
Már húsz európai országban van kiterjedt influenzajárvány - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
Influenzajárvány tombol egész Európában

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) közös influenza jelentése szerint tovább fokozódott az influenza aktivitása Európában.  Az ECDC-hez adatokat szolgáltató 27 európai ország közül Belgium, Horvátország, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Portugália, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Anglia, valamint Magyarország számolt be kiterjedt influenzajárványról.

Mint felidézték: az Országos Epidemiológiai Központ összegzése szerint Magyarországon az elmúlt héten több mint 87 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Az ECDC és a WHO heti influenzajelentése az egyes országokban működő figyelőszolgálatok adatait összesíti. A figyelőszolgálatok adatai általában háziorvosok jelentésein alapulnak, akiknek ellátási körzetei a népesség legalább egy-öt százalékát lefedik. Az orvosok az influenzaszerű tünetekkel vagy akut légúti fertőzéssel hozzájuk forduló betegek számáról szolgáltatnak információt a nemzeti központoknak. Ezeket az adatokat összesítik az európai rendszerben. Ezen felül a tagországok az intenzitásról, a földrajzi kiterjedésről, az emelkedő vagy csökkenő aktivitásról is jelentést adnak.

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK