Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Így szépít a szezámolaj – bőröd hálás lesz érte!
2015. február 11. 19:34

szezámolaj, szépség, bőrfeszesítés, E-vitamin, szezámmag

Így szépít a szezámolaj – bőröd hálás lesz érte!
Gondoltad volna, hogy a szezámolaj alkalmazásával akár a striákat is megelőzheted, és csökkentheted a bőr öregedését? Pedig így van! Az Indiából származó növény világhódító utat járt be, és ma már nincs olyan táj a világon, ahol ne használnák örömmel. A szezámolaj a bőrápolásban is fontos szerephez juthat.

Bőrfeszesítő csodaszer

A szezámolaj egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy mivel ez az olaj egy kicsit sűrűbb a többinél, ezért a teljes test bemasszírozható vele. A szezámolajat széles körben alkalmazzák Indiában, ahol az ezzel végzett masszázsnak méregtelenítő hatást is tulajdonítanak. Mélyen behatol a bőrbe és rugalmasabbá teszi azt, valamint rendkívül jól hidratálja is. Ennek köszönhetően megelőzhetőek vele a striák és a bőr megereszkedése is, például terhesség vagy hirtelen fogyás esetén.

E-vitaminnal az öregedés ellen

Nagy dózisban tartalmaz E-vitamint, amely egy hatékony antioxidáns, ami a sejtek öregedését is lassíthatja. A szezámolaj ennek köszönhetően még az évek nyomát is leradírozhatja a bőrödről, és megakadályozza az idő előtti öregedést. Tökéletes ránctalanító. Sőt, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásának köszönhetően a bőrhibákat és a pattanásokat is megelőzheted vele.

Alvás előtt alkalmazd a teljes testre, majd reggel mosd le! A bőröd friss, tiszta, puha és feszes lesz, és sokat segít a bőr hibákkal való küzdelemben is.

A szezámolaj védi a bőrt a sérülések ellen

A szezámolaj napi használatával felvértezheted bőröd a környezeti hatásokkal szemben. A hidegben véd a kiszáradástól, melegben pedig a nap káros sugarai ellen. Bár nem minősül naptejnek, és napozáshoz nem használhatod helyette, a mindennapos UV sugarak ellen azért remekül véd egy-egy nyári séta vagy kávézás alkalmával.

Segíti a gyorsabb sebgyógyulást

Az E-vitaminnak és antibakteriális tulajdonságának köszönhetően a szezámolaj segítheti a sebek gyógyulását, és csökkentheti a heg nyomának láthatóságát is.

Ápolás a berepedezett sarkaknak

A szezámolaj isteni ápolószer a berepedezett sarkaknak és az igénybe vett lábnak, valamint a kezeknek is. Lefekvés előtt masszírozd a bőrbe és viselj pamut zoknit vagy kesztyűt a maximális hatásért. A tápláló olaj mélyen beivódik a bőrbe, puhítja és fiatalítja is azt.

Forrás: http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/igy-szepit-a-szezamolaj-borod-halas-lesz-erte
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK