Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Így segítenek az illatok
2013. november 07. 08:49

szaglás, orr, aromaterápia

Így segítenek az illatok
A finom illatok felvidítják a lelkünket, megnyugtatnak, pihentetnek. De gyógyítanak is, mint például az atlaszcédrus olaja, ami segít az ősszel-téllel járó légúti megbetegedések ellen is.
Így segítenek az illatok

Az atlaszcédrus az egyik legnagyobb múltra visszatekintő illóolaj, amely az ókori Egyiptomban masszázsolaj, gyógyszer, de még a múmiák bebalzsamozására használt keverék egyik fontos összetevőjeként is ismert volt. Latin-nevén Cedrus atlantica, sárgás vagy borostyán színű illóolaját (libanol) az aprított faanyagból állítják elő desztilláció útján. A hagyományos népi gyógyászat nyirokrendszeri stimulánsként és szorongások oldására használja. Kiváló légfertőtlenítésre, összehúzó és antiszeptikus tulajdonságai miatt hajkészítmények és problémás bőrök kezelésére alkalmas készítményeinek összetevője is lehet. A jótékony esszenciális olajok testi-lelki és spirituális szinten is kifejtik hatásukat. Holisztikusan hatnak ránk. Az atlaszcédrus rendkívül hatásos olaj a meditáláshoz, az illat üzenete: a bizonyosság. Akárcsak a cédrus egyenesen és rendíthetetlenül álljunk szilárdan az Ég és Föld között. Segít, hogy az és erőt próbáló élethelyzetekben is legyen erőnk és kitartásunk. Helyre billenjen újra az egyensúlyunk.

Meditációs keverék
Atlaszcédrus 3 csepp
Tömjén 2 csepp
Nárdusfű 1 csepp

 

Légfertőtlenítő
Grapefruit 3 csepp
Fahéj levél 2 csepp
Citrom 3 csepp

 

Hogy az illattal „megtöltsük” a levegőt tehetjük illatmécsesbe, megfelelő mennyiségű vízhez adagolva. Mindig ügyeljünk rá, hogy ez a víz elegendő legyen és ne az olaj égjen a tálkában. Készítsünk sprayt egy 60 ml es porlasztófejes sötét üvegben vagy PET palackban, amelyet desztillált vízzel töltünk meg. Adjuk hozzá az illóolaj keveréket, zárjuk le és jól rázzuk össze. Ne felejtsük el minden használat előtt felrázni a keveréket, mielőtt fújunk belőle a szoba levegőjébe. Tároljuk fénytől védett, hűvös helyen.

 

Gyengéd légzéskönnyítő
Atlaszcédrus 2 csepp
Erdei fenyő 3 csepp
Eukaliptusz smithii 2 csepp

 

Direkt belégzéssel rendkívül hatásos, ha egyszerűen a keveréket az üvegcséből, vagy zsebkendőre cseppentve lélegezzük be. Készíthetünk szagló sót is, úgy, hogy a szinergiát (illóolaj keveréket) durvaszemű tengeri sóra csepegtetjük. Egy 10 ml sötét üvegcsébe tegyük először a sót és azután adjuk hozzá a szinergiát.

Aromaterápiás vetőkártya - avagy az illatok üzenete

 

Az illóolajokat már a régi időkben is nagy becsben tartották az érzelmeinkre, lelki állapotunkra gyakorolt hatásaik miatt. Hisszük vagy nem, szaglásunk segítségével már akkor érzékeljük környezetünket, amikor tudatunk még fel sem fogta, hogy mi történik körülöttünk. Az illatok valójában információt hordoznak, egyfajta kommunikációs eszközök. A Testre szabott illatok aromaterápiás vetőkártya a természet által oly csodálatosan megalkotott növényekről és a belőlük előállított illóolajokról szól. Ezek az olajok üzeneteket hordoznak az univerzumban. Mi emberek is az univerzum részei vagyunk, csupán a mai világban egyre gyakrabban szakadunk el a természettől és gyengébben halljuk meg a nekünk szánt üzeneteket. A holisztikus aromaterápia az illatok által kiváltott változásokat, valamint spirituális jelentésüket is magába foglalja. Tudjuk, hogy minden, ami él, energiát termel, raktároz és bocsát ki. A kibocsátott energia pedig információt hordoz. A kapott impulzusok egyedi `üzenetekben` testesülnek meg, pl. a fa gyökere a `földön járás` fontosságát szimbolizálja. Az aromaterápiás vetőkártya segítségével könnyebben eligazodhatunk és megérthetjük a nekünk szánt üzeneteket. Ezeket azonban mindenki saját maga bontja ki és fejti meg saját élethelyzetére vonatkoztatva. Egészségünk kulcsa a test-lélek-szellem hármasának egységében harmóniájában van. Ennek megértése és a harmóniára való folyamatos törekvés segítheti jól-létünket, amelyért végső soron mi magunk vagyunk felelősek.

Forrás: kiskegyed.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK