Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Így csalogatják haza a magyar fiatalokat
2013. március 22. 11:14

fiatalok, család, elvándorlás, migráció

Így csalogatják haza a magyar fiatalokat
Már három (3) család tért vissza Magyarországra a Gyere Haza Alapítványnak köszönhetően. A Gyere Haza Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával Karrier Pontot indít útjára. Ennek célja, hogy ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással lássa el azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra - jelentette be Csontos Sandra, az alapítvány szóvivője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Így csalogatják haza a magyar fiatalokat
Téglásy Kristóf, az Emmi ifjúságügyi főosztályvezetője kiemelte: a kormány támogat minden olyan kezdeményezést, amelynek keretében a fiatalok szeretnének magukért tenni. A kabinet azt szeretné, ha mindenki a szülőföldjén tudna boldogulni, aki pedig elment külföldre tapasztalatot szerezni vagy tanulni, az hazajönne, Magyarországért is dolgozna, itt megtalálva a boldogulását - tette hozzá.
 
Karrier Pont tanácsadásra
 
Csontos Sandra elmondta: az alapítvány honlapján keresztül és online eddig is adott tanácsot a hazatérést tervezőknek, az alapítvány budapesti központjában pedig már megkezdte működését a Karrier Pont, ahol bejelentkezés után személyes tanácsadásra is van lehetőség. Tapasztalt tanácsadók és önkéntesek a magyar munkaerő-piacról adnak információt, segítenek az álláskeresési technikák elsajátításában, munkajogi kérdésekben, tájékoztatnak a lakhatásról, a szociális juttatásokról, valamint az egyéni vállalkozás indításának feltételeiről.
 
Hangsúlyozta: nemcsak az a céljuk, hogy fiatalokat, hanem hogy magyar családokat is segítsenek a hazatérésben, és már három olyan család van, amely a Gyere Haza Alapítványnak köszönhetően tért vissza Magyarországra. Olyan támogatást szeretnének nyújtani a hozzájuk hasonlóan gondolkodó fiataloknak, és olyan információkat szeretnének adni nekik, ami például nekik is hasznos lett volna, amikor külföldön élve a hazatérésen gondolkoztak.
A Gyere Haza Alapítvány honlapja 2011-ben indult, mostanra mintegy 100 ezren keresték fel az oldalt, a látogatók egyharmada külföldről, elsősorban Angliából, Írországból, Németországból és Ausztriából.
 
Téglásy Kristóf hangsúlyozta: a kormány minden segítséget megad, hogy megteremtse a fiatalok jól-létét. A Nemzeti Ifjúsági Stratégia 2012-2013-as célkitűzései közül példaként említette a munka és magánélet összeegyeztetésének elősegítését, a pályaorientációs szolgáltatások fejlesztését, a Start programmal a 25 év alattiak foglalkoztatásának előmozdítását. Hangsúlyozta, hogy elő kell segíteni a határon túli magyar fiatalok boldogulását is. Jelezte, hogy a kormány támogatja a munkatapasztalat megszerzését is, valamint a 18 és 35 év közöttiek vállalkozását.
 
Félmillió hiányzó
 
Matolcsy György januárban arról értekezett, hogy legalább egymillió városlakónk hiányzik itthon, miközben London, néhány német és osztrák város csaknem félmillió magyart vonzott az elmúlt évtizedben.
 
Egy tavalyi felmérés szerint soha nem volt ilyen magas a migrációt tervezők aránya. 2012 elején a felnőtt lakosság 13 százaléka tervezte, hogy néhány hétre vagy hónapra, 16 százaléka, hogy pár évre külföldre menne dolgozni.
 
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tavaly ősszel elvándorlásellenes kampányfilmet készített.
Forrás: hir24.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK