Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Hogyan szabadulj meg gyorsan a pattanásaidtól?
2013. december 19. 09:30

arc, bőrnyugtató, bőrápolás, pattanás, akne

Hogyan szabadulj meg gyorsan a pattanásaidtól?
Szoktad néha azt kívánni, hogy bárcsak rögtön eltüntethetnéd azt a pattanást, ami épp a legrosszabbkor, például egy randi előtt bukkant fel az arcodon? Most kipróbálhatod ezeket az apró trükköket annak érdekében, hogy minél hamarabb megszabadulhass a kellemetlen meglepetésektől.
Hogyan szabadulj meg gyorsan a pattanásaidtól?

Alkalmazz helyi kezelést!

A vény nélkül kapható pattanáskezelő készítmények felveszik a harcot a pattanások ellen. Ezekből olyat válassz, ami benzoil-peroxidot vagy szalicilsavat tartalmaz. Tapasztald ki, hogy neked melyik a leghatásosabb! Néhány készítmény éjszakai használatra készül, így alvás közben is magadon hagyhatod. Léteznek olyan készítmények is, amelyek  alapozókénthasználhatóak vagy színezettek, így mialatt gyógyítják a bőrödet, el is fedik a pattanásokat.

Ha a természetes megoldások híve vagy, kenj fel az arcodra naponta pár alkalommal teafaolaj-kivonatot. Egyes vizsgálatok szerint a teafaolaj 5% benzoil-peroxid hatékonyságával ér fel.

A készítményeket használdrendszeresen, de ne vidd túlzásba, mert könnyen irritálhatod a bőrödet. Mindig pontosan kövesd ahasználati utasításokat!

Használj maszkot!

Próbáld ki a ként tartalmazómaszkokat! Ez segít kitisztítani a pórusokat, csökkenti a gyulladást, és már sok-sok éve használják a pattanások ellen. Olcsó kénes maszkokat a helyi drogériákban is kaphatsz, vagy borsosabb áron a szépségszalonokban is kaphatóak. Néhány fennhagyható éjszakára a maximális hatékonyság érdekében, de vannak olyanok is, amiket már pár perc után le kell öblíteni – tehát mindig kövesd a terméken feltüntetett utasításokat!

Jegeld le!

Ezt a tanácsot kozmetikusok is ajánlják: tégy egy jégkockát a gyulladt területre. Az alacsony hőmérséklet segít csökkenteni a vörösséget és a kidudorodást, így a pattanás kevésbé fog látszani. Ez egy remek trükk akkor is, ha az éppen kialakuló pattanások ellen alkalmazod.

A jeget bizonyára nem akarod közvetlenül a bőrödhöz érinteni, ezért érdemes valami puhább szövetbe, textíliába tekerni a hűtéshez. Ne jegeld a pattanást túl sokáig: elég 20-30 másodperc, amit körülbelül egy perces szünet követhet. A módszert alkalmazhatodnaponta több alkalommal vagy közvetlenül az indulás előtt!

Miért hideg és nem meleg? Ha épp egy pattanás eltüntetésén fáradozol, a legrosszabb dolog, amit csak tehetsz, hogy gőzölöd, vagy forró borogatást teszel rá. A hő csak még nagyobbá és vörösebbé teszi a pattanást.

Keresd fel a bőrgyógyászodat!

Ha nagyon mély, fájdalmas, cisztikus pattanás alakulna ki a bőrödön, keresd fel abőrgyógyászodat!  Ő majd kiválasztja a számodra legmegfelelőbb kezelési módot. Folyamatos ellenőrzéssel és kitartó kezeléssel hamarosan sokkal jobb állapotba kerül a bőröd.a

Forrás: kamaszpanasz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK