Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Hogyan sminkeljenek a szemüvegesek?
2013. március 25. 10:25

szemüveg, smink, smink tanácsok

Hogyan sminkeljenek a szemüvegesek?
A szemüvegesek problémája többnyire nem a kerettel van. A baj onnan származik, hogy mikor felveszik a szemüveget, a szemük nem úgy mutat a lencsék mögül, mint amilyenek valójában. Mert igaz ugyan, hogy a manapság divatos lencsék már olyan vékonyak és könnyűek, hogy még a nagyobb dioptriákat is lényegesen kényelmesebbé és esztétikusabbá teszik, ám a mögöttük lévő szem képét változatlanul eltorzítják: kicsinyítik, vagy éppen felnagyítják.
Hogyan sminkeljenek a szemüvegesek?
Sminktanácsok távollátóknak
Szerencsére a lencse okozta torzulások ellensúlyozására is létezik megoldás. Mindössze azzal kell tisztában lenni, hogy más sminket igényel, aki rövidlátó, és más sminket, aki távollátó szemüveget visel.
 
A távollátók szemüvegével az a fő gond, hogy felnagyítják a szemet. Ez önmagában nem lenne gond, hiszen sokan szeretnének szép nagy szemeket, de a lencsék nemcsak a szemet, hanem a szem sminkjét is felnagyítják. Vele együtt persze az apróbb hibák is hatalmasnak tűnnek.
 
A harsány, élénk színeket felejtsd el, helyette inkább használj világosabb színeket vagy pasztellesebb árnyalatokat. A szemceruzával is finoman kell bánni, hiszen az így is megnagyított szemet nem szabad még nagyobbá tenni. Az alsó, illetve felső szemhéjak külső harmadát szabad csak kiemelni, és a fekete szemceruza helyett inkább barnát vagy szürkét használj.
A szempillák festésének is tökéletesnek kell lennie, hiszen az összeragadt pillák a lencsék mögött nagyon csúnyán mutatnak. Először csak egy réteg szempillaspirált vigyél fel, azt hagyd megszáradni, majd jöhet a következő réteg Így megakadályozhatod, hogy a szempilláid összeragadjanak. Használhatsz dúsító szempillaspirált, ezzel egy réteg szempillafestés is bőven elegendő.
 
Mivel már említettük, hogy a lencse felnagyítja a hibákat, így a szemöldök ívének is tökéletesnek kell lennie, valamint a nem kívánatos szálakat is nap, mint nap el kell tüntetni. A távollátóknak ebből a szempontból érdemes olyan szemüveget választaniuk, mely a szemöldök ívéig nem ér fel, tehát azt nem kell állandóan korrigálni.
Forrás: kamaszpanasz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK