Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Hogyan segíthet, ha a gyerek foga sérül?
2013. július 04. 10:32

gyerekek, gyermek, fog

Hogyan segíthet, ha a gyerek foga sérül?
A gyerekek nyaranta a rengeteg sportolás és kültéri tevékenység miatti fokozott veszélynek vannak kitéve a fogászati sérülések szempontjából - állítják a szakértők.
Hogyan segíthet, ha a gyerek foga sérül?

Az összefejelések, illetve a föld, vagy az úszómedence széle által okozott fogsérülések előfordulási aránya nyaranta jelentősen megnövekedhet - nyilatkozta Dr. Stephen Mitchell, az Alabama Egyetem gyermekfogásza. "Ha valami hasonló történik gyermekünkkel, az első és legfontosabb dolog, hogy kizárjuk a fejsérülés lehetőségét. Ha a gyerek szédül, elájult, vagy nem emlékszik, hogyan történt a baleset, azonnal vigyük kórházba és majd csak később törődjünk a fogaival."

Amint kizártuk a fejsérülés lehetőségét, az alábbi módokon próbáljunk eljárni fogsérülés esetén:

Ha a fog hiányos, keressük meg a letört darabkát és azonnal keressünk fel egy fogorvost. Ez főleg akkor fontos, ha úgy tűnik, a fog belülről is vérzik, nem csak az íny körül.

Ha az egyik fog kiesett, próbáljuk meg minél gyorsabban visszatenni. Az íny a sérüléseket követően általában teljesen érzéketlen, ezért ez nem okozhat fájdalmat. Ha a fogat a sérülést követő fél órában sikerül visszatenni, sokkal nagyobb a teljes felépülés esélye.

Ha a fogat nem sikerül visszatenni a szájba, tegyük bele egy pohár tejbe és rögtön vigyük el a fogorvoshoz. Próbáljunk meg nem hozzáérni a foggyökérhez és a vizes öblítésen kívül ne tisztítsuk meg a fogat.

Ha a gyerek foga kimozdult a helyéről, azonnal keressünk fel egy fogorvost.

Mitchell szerint a nyár kiválóan alkalmas a gyerekek fogászati szűrővizsgálatainak elvégzésére. "Ne hagyjunk mindent az utolsó két hétre" - tanácsolja a szakember. "Lehetőség szerint tervezzünk előre, hogy alkalmazkodni tudjunk a rendelési időhöz."

Forrás: vital.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK