Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Hogyan kedveltessük meg magunkat az óvónőkkel?
2013. szeptember 09. 12:52

anya, óvoda, óvónő, gyerekek

Hogyan kedveltessük meg magunkat az óvónőkkel?
Ha még csak most kezdi csemeténk az ovit, vagy éppen előtte állunk, akkor jobb, ha tisztában vagyunk a ténnyel: nem minden szülőt kedvelnek egyformán az óvónők.
Hogyan kedveltessük meg magunkat az óvónőkkel?

De mi van akkor, ha mi nem vagyunk annyira bennfentesek, hogy az óvónők kedvencei legyünk? Nem kell elkeseredni, van megoldás! Néhány apró fortélyt megosztunk veletek.

1. Ajánld fel a segítséged!Legyen az akár egy rendezvény, vagy nagytakarítás, mondd, hogy téged bátran hívhatnak, szívesen segítesz. Különösen hasznossá tudod magad olyankor tenni, amikor a csoportnak valami külső helyszínen van programja - színház, kiállítás, kirándulás stb. -, hiszen minden óvónő rémálma a sok gyerek-kevés felnőtt felosztás. Ja, és nem elég, ha megígéred, hogy segítesz, tényleg tedd is meg!

2. Adakozz!Itt nem feltétlenül az anyagiakra gondolok, bár biztos vagyok benne, hogy az óvodák 110%-ának jól jön a pénzbeli támogatás is - ám ha erre van lehetőséged, kérdezd meg, van-e az ovitoknak alapítványa. Vigyél gyakran gyümölcsöt, rágható zöldséget, amit napközben is nassolhatnak a gyerekek! A felesleges, de szép állapotú játékokat és könyveket is mindig szívesen fogadják az oviban. Ugyanígy a színes ceruzákat, filceket, zsírkrétákat. Ha olyan helyen dolgozol, ahol sok felesleges papír termelődik, azt is beviheted az oviba, jól lehet az üres oldalára firkálni - persze előtte alaposan nézd meg, nem tartalmaz-e bármilyen céges, vagy személyes adatot a lap. Nyomtass színezőket, azokat is imádják az ovisok.

3. Nyüzsögj!Vegyél részt a közösségépítésben, sőt, akár úttörő is lehetsz benne: weboldal, facebook-oldal létrehozásával kovácsolhatod közösségé a szülőket egymással és az óvónőkkel is. Éveken át gyűjtögethetitek itt a képeket, információkat oszthattok meg, egyfajta emlékkönyveként használhatjátok. Az ovis ünnepségek szervezésében, lebonyolításában is légy aktív. Igazából ez nem csak az óvónőknek segítség, neked is élmény lesz részt venni ilyen módon a gyereked ovis életében.

4. Légy személyes!Ha ódzkodsz attól a nyílt behízelgéstől, hogy ajándékot vegyél az óvónők születés- és névnapjára, legalább szóban köszöntsd őket. Jól fog esni nekik. Kérdezd meg, hogy vannak, esetleg ha a családtagjaikat is ismered, utánuk is érdeklődj. Nevelési kérdésekben kérd ki a tanácsukat, véleményüket. Néha köszönd meg csak úgy a munkájukat, ha úgy érzed, most valami hasznosat tanult a gyereked tőlük, vagy különösen kreatívat alkottak az oviban.

Lehet, hogy a fentiek közül egyik-másik pont túlzónak tűnik a számodra, de igyekeztünk olyan tanácsokat összegyűjteni, amik valóban hasznosak lehetnek az óvodai évek alatt. A gyerekedet rajtad és a családodon kívül az óvónők látják a legtöbbet, elengedhetetlenül fontos a jó kapcsolat, a megfelelő kommunikáció velük.

Forrás: babanet.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK