Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Hirtelen 10 fokkal melegebb lesz
2013. április 29. 09:00

időjárás, humánmeteorológia, UV-sugárzás

Hirtelen 10 fokkal melegebb lesz
Erős felmelegedés veszi kezdetét. A hirtelen hőmérsékletváltozás hatásaira érdemes minél hamarabb felkészülni, ugyanis sokak szervezetét megviselheti.
Hirtelen 10 fokkal melegebb lesz

A frontérzékenyek fellélegezhetnek, ők napokig mentesülnek panaszaiktól. Megérkezik azonban az év első hőhulláma, gyors felmelegedésre és nyárias melegre készülhetünk - jelenti a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

A magasban közel 10 fokot ugrik a hőmérséklet, ennek hatására az arra érzékenyeknél fokozódó fejfájás, akár migrén is kialakulhat. A migrénesek a következő napokban kerüljék az alkohol, a csokoládé és a tejtermékek fogyasztását.

A hirtelen melegedés elsősorban az időseket, a krónikus betegeket, valamint a szív és érrendszeri betegségekkel élőket is megviseli. Az érintettek ne tervezzenek megerőltető tevékenységéket a következő napokban, érdemes ezeket elhalasztani. Aki teheti, segítse hozzátartozóit a napi vásárlásban vagy a halaszthatatlan fizikai munkákban.

A megfelelő mennyiségű, akár 2-3 liter folyadék fogyasztása mellett fektessünk nagyobb hangsúlyt a tudatos táplálkozásra. Fogyasszunk kisebb adagokat és könnyen emészthető ételeket, frissítő italokat, például mentaleveles limonádét.

Az UV sugárzás többször megközelíti az erős fokozatot, különösen a déli megyékben. A fokozottan érzékeny bőrűek szabadban tartózkodás esetén gondoskodjanak a megfelelő faktorszámú napvédő krémek használatáról. A léégésveszély miatt gyermekekre is fokozottan ügyeljünk.

A közlekedők fokozottan számítsanak koncentrálási nehézségekre. Az időnként zavaróan erős napsütés további veszélyforrást jelenthet. Vezessünk fokozott körültekintéssel és szánjunk több időt az utazásra.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK