Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ha hasogat a feje ne egyen csokit
2013. április 26. 09:11

front, humánmeteorológia, fejfájás, csokoládé

Ha hasogat a feje ne egyen csokit
Pénteken időjárási front ugyan nem befolyásolja a humánmeteorológiai helyzetet, viszont a magasban is és a talaj közelében is egyre melegebb levegő áramlik térségünk fölé, melegfront jellegű hatás érvényesül.
Ha hasogat a feje ne egyen csokit

Pénteken a melegfrontokra érzékenyeknek okozhat problémákat a humánmeteorológiai helyzet. Migrénes fejfájás jelentkezhet, ami a hétvégén érkező erős szél miatt tovább fokozódhat - olvasható a Meteoklinika előrejelzésében.

Erre fel lehet tudatosan készülni, a tüneteket jelentősen csökkenthetjük például, ha odafigyelünk az étkezésünkre: a migrénre hajlamosak kerüljék az alkoholt, a sokáig érlelt sajtok, a koffein és a csokoládé fogyasztását. A hétvége folyamán fogyasszanak sok zöld teát, csalánteát, vagy aranyvessző teát, de mindegyiket inkább a délelőtti órákban.

A déli országrészben már kánikulai melegre kell készülni, viszont reggel még hűvös lesz. A nagy napi hőingás nem csak variálható, réteges öltözetet kíván, hanem sajnos szívpanaszokat, kisebb rosszulléteket is okozhat. Az első kánikulai napon fordítsunk nagyobb figyelmet idősebb hozzátartozóinkra, ismerőseinkre, őket fokozottan megviselheti a váratlan terhelés.

Az UV-sugárzás a déli órákban meghaladhatja az erős fokozatot, így az érzékenyebb bőrűeknek ajánlott nagyobb figyelmet fordítaniuk bőrük védelmére. A kisgyerekek és a világos, érzékeny bőrrel rendelkezők a legveszélyeztetettebbek, legalább 30-as faktorszámú naptejjel ajánlott védeni magukat. A végtagok mellett ne feledkezzünk meg az arc védelméről sem, akár ott is komoly leégést szenvedhetünk már egy óra alatt is. A vízpartokon emelkedik az minket érő sugárzás-dózis, a megszokottnál magasabb faktorszámú fényvédő szereket alkalmazzunk ilyenkor.

A fák pollenszórása a jó idő hatására tovább fokozódik. A Dunántúlon már nagyon magas koncentrációban van jelen a platánfa virágpora. A nyírfa igen allergén pollenje már országszerte panaszokat okozhat. Ezek mellett jelen van a fűz, a kőrisfa, a tölgyfa, a nyárfa és a gyertyán virágpora is a levegőben.

A hajnali párafoltok gyors feloszlását követően reggel derült lesz az idő, a szembe sütő Nap zavaró lehet a közeledés szempontjából. Más közlekedőkre veszélyes időjárási jelenség a nap folyamán nem várható.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK