Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Gyógyteák emésztésünk támogatására
2012. október 17. 09:08

gyógynövény, gyógyszertár, szelíd gyógymód

Gyógyteák emésztésünk támogatására
A gyomorégés, a gyomorfájás, a reflux, a túlzott savtermelés, a görcsölés, vagy a máj- és epebántalmak, akár mind annak jelei lehetnek, hogy emésztésünkkel valami nincs rendben. A gyógynövények alkalmazása szelíd gyógymód lehet a probléma kezelésében.
Gyógyteák emésztésünk támogatására

Emésztési problémákkal bizony sokan küzdenek, és sokan vannak azok is, akik már hozzászoktak a kellemetlen tünetekhez, ezért inkább nem is foglalkoznak a problémával. Pedig emésztésünk nagyban hozzájárul jó közérzetünkhez, jó hangulatunkhoz, és természetesen szervezetünk egészségéhez is. Ha az emésztés során probléma lép fel, az ételekkel bejuttatott tápanyagok jóval kisebb mértékben, vagy egyáltalán nem tudnak felszívódni, hasznosulni, és tápanyaghiány, vitaminhiány is könnyedén kialakulhat.


Immunitásunk védelmében

A téli időszakban kifejezetten figyelnünk kell emésztésünk megfelelő működésére, hiszen immunrendszerünk egy fontos alappillére. Ha bélflóránk rendben van, és a szükséges vitaminok, ásványi anyagok és tápanyagok rendesen beépülnek szervezetünkbe, sokkal ellenállóbbak leszünk a hidegben. Gyógynövények használatával még tovább növelhetjük immunitásunkat. Egy csésze forrón gőzölgő herbatea, nemcsak finoman melegíti testünket, de egészségünket, szervezetünket is építi. Emésztésünk támogatásában a következő gyógynövények közül érdemes válogatnunk!

Apróbojtorján

Patikai párlófűnek, bojtorjánospárlónak, királynéasszony káposztájának és Szent Pál füvének is nevezik. Főként száraz területeken, utak mentén, erdőszélen, romok között növekszik, de akár saját kertünkben is találkozhatunk vele. Kis, sárga virágai messziről virítanak, júniustól augusztusig, a virágzás ideje alatt lehet gyűjteni. Az apróbojtorjánt már az ókori Egyiptomban is ismerték és használták különböző betegségekre. Kiváló torok- és Gyógynövénytár mandulagyulladás esetén, de emésztési problémákra, májbántalmakra is. Tea készítéséhez 1 evőkanál virágot negyed liter vízzel leforrázva fogyasszunk el. Májbántalmak esetén érdemes összekeverni galajjal és szagosmügével is.


Diófa

A diófának szinte minden részét alkalmazhatjuk gyógyításra, így leveleit, a zöld diót, a zöld dió héját, majd az érett termést. Így júniustól szeptemberig folyamatosan gyűjthetünk belőle. A leveléből készített tea kiválóan alkalmas emésztési problémákra, étvágytalanságra, vagy székrekedés esetén. Cukorbetegség esetén is eredményesen alkalmazhatjuk. A tea elkészítéséhez vágjuk apróra a leveleket, és egy evőkanálnyit forrázzunk le negyed liter vízben. Hagyjuk rövid ideig ázni, majd szűrjük le, és fogyasszuk el.


Madársóska

A madársóska az erdők alját borítja apró, fehér kis virágaival, így találkozhatunk vele bükkösökben, fenyvesekben, gombászás közben. Csakis frissen használjuk fel. Gyomorégés, máj- és emésztési zavarok esetén hideg teáját érdemes kortyolgatni, naponta két csészével. Frissen préselt levét gyomorrák és daganatos betegségek esetén ajánlják. Naponta csak pár cseppet fogyasszunk belőle, 3-4 óránként, vízben vagy teában feloldva.
 

Forrás: Házipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK