Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Gyógyszermaffia: felszámolva
2014. szeptember 19. 20:20

gyógyszerhamisítás, gyógyszer

Gyógyszermaffia: felszámolva
Több mint 20 ezer károsultja van Európában annak a gyógyszer-hamisítási ügynek, amelynek felszámolásában a magyar rendőrség is részt vett. Szeptember 1-jén ütöttek rajta a bűnszervezet tagjain – olvasható a Zsaru magazinban.
Gyógyszermaffia: felszámolva

A hálózat tevékenységére 2012 szeptemberében Spanyolországban figyeltek föl a hatóságok. Az Ausztriába vezető szálak miatt az osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal Szervezett Bűnözés Elleni Irodája Vigorali-művelet fedőnéven nemzetközi nyomozást indított a bűnbanda ellen.

Interneten árulták a hamis pirulákat

Andreas Holzer, az iroda vezetője elmondta, a szervezet főként gyógyszerekkel és potencianövelő pirulákkal kereskedett a világhálón. A hamisított tablettákat Délkelet-Ázsiában állították elő, és eredeti termékként kínálták.

Az Ausztriában tevékenykedő csoport a csomagolásért, valamint a nemzetközi terjesztésért felelt. Szakértők szerint a hamis gyógyszerek a csekélytől a súlyosig terjedő mellékhatásokat okozhatnak, esetenként halálhoz is vezethetnek.

Magyarok is bennevoltak a hamisításban

Nyomozócsoport alakult 2014 márciusában Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország, az Europol és az Eurojust részvételével. Hónapokig tartó nyomozás után, szeptember 1-jén hajnalban a hatóságok több országban – köztük hazánkban – hajtottak végre összehangolt akciót. A hálózat vezetőjét, a 44 éves Raphael T.-t és hét további gyanúsítottat az osztrák nyomozók fogtak el. Az Európa-szerte tartott házkutatások során összesen 130 ezer euró készpénzt és körülbelül egymillió hamisított tablettát találtak a hatóságok. A hamisítványok eladási értéke eléri a 10 millió eurót.

A nyomozás során kiderült, magyar állampolgárok is segítették a bűnszervezetet. Több hónap előkészítés előzte meg a szeptember 1-jei magyar akciót, a műveletben a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának negyven munkatársa vett részt.

 

 

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK