Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Gyengéd módszerek: így kerüld el a menstruációt a nyaralás alatt
2014. augusztus 04. 20:37

menstruáció, nyaralás

Gyengéd módszerek: így kerüld el a menstruációt a nyaralás alatt
Az év legkedveltebb időszaka lehetne a nőknek is a nyár, ha a menstruáció erre a három hónapra szünetelne. De nem szünetel, így joggal merül fel a kérdés, mit tehetünk azért, hogy igényeink szerint érkezzen. Például ne a nyaralás kellős közepén! A Life.hu ebben segít.
Gyengéd módszerek: így kerüld el a menstruációt a nyaralás alatt

Ám ugyanilyen jogos az a kérdés is, hogy szabad-e egy nyaralás miatt a természet rendjébe beavatkozni.
A szakértők egy része már a kérdés hallatán a fejéhez kap, mert számukra a gondolat is ijesztő. Mások azonban megengedőbbek e területen, tekintve, hogy a szervezet rugalmas, és mert a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy bizonyos külső tényezők egyébként is hatással vannak a menstruációra. Egy lelki trauma, a stresszes munka vagy egy hirtelen életmódváltás is nagy hatással van a testünkre, így talán nem sértünk durván természeti törvényt akkor sem, ha egy évben egyszer megsürgetjük, vagy épp késleltetjük a kellemetlen napokat. De nézzük, milyen gyengéd módszerek állnak a rendelkezésünkre:

Forrás: Thinkstock

Az AVIVA-módszert egyre többen ismerik

Ez egy könnyű gyakorlatsor, mely Aviva Gabriella Steiner nevéhez köthető, aki véletlenül jött rá, hogy az általa kifejlesztett mozdulatsor előre hozza a menstruációt. Steiner 1946-ban költözött Palesztinába, ahol tornatanárként dolgozott és egy alkalommal idősebb nőknek tartott órát, akik nagy része a következő alkalommal nem jelent meg. Bizony, az új mozdulatsor felgyorsította a dolgokat és előrehozta a ciklust. A későbbiekben más csoportoknál is folytatta a bemelegítő gyakorlatok alkalmazását, és a jelenség újra és újra megismétlődött. Ekkor vette kezdetét a hosszas gyakorlati munka és azok a kutatások, melyek eredményeként megszületett az AVIVA-módszer.

 

Fontos tippek az AVIVA mellé
- Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod, a gyakorlatok előtt ne edd tele magad
- Mozgásod legyen lendületes és folyamatos
- A gyakorlatsor végén tilos a forró fürdő, mert az semlegesíti a gyakorlatsor hatását

 

A gyógynövények is segíthetnek

A gyógynövényszakértők tisztában vannak vele, hogy néhány gyógynövény képes befolyásolni ciklusunk idejét és intenzitását is. A Life.hu most két olyan gyógynövényt emel ki a sok közül, amely a rendszertelenül érkező vagy elhúzódó vérzéseknél lehetnek segítségedre. Vagyis a ciklus szabályozásában játszik oly módon szerepet, hogy kiszámíthatóbbá, valamint elviselhetőbbé teszi azt számodra. Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy gyógyteák alkalmazása előtt keress fel egy természetgyógyászt is, mert nélkülözhetetlen, hogy a módszert személyre szabjátok.

Cickafark: A cickafark görcsoldó és nyugtató hatású, gyulladásgátló, serkenti az anyagcserét, vérzéscsillapító, vérképző, vértisztító, befolyásolja és erősíti a méh és a petefészkek működését, valamint szabályozza az emésztést. A női bajok igazi szakértője, amelyről bővebben itt olvashatsz.

Forrás: Thinkstock

Palástfű: A női nemi szerveket, mindenekelőtt a méhet erősíti, így az anyaságra való felkészülés, valamint szülés előtt és után is haszonnal alkalmazható. Jótékony segítséget nyújt a menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok, klimaxos rosszullétek, fájdalmas, erős vérzéssel járó menstruáció esetén, hatásos görcsökre, fejfájásra és túlterhelt máj gyógyítására is. Nyugtató és fájdalomcsillapító, vizelethajtó, gyulladásgátló, vérzéscsillapító, intenzíven hat minden altesti szervre.

Fontos tudnod, hogy amíg az AVIVA-módszerrel a menstruáció időpontját tudod befolyásolni (előre tudod hozni), a gyógynövényes módszer a vérzés rendszerességére, intenzitására lehet hatással, valamint rövidebb lesz a menstruációs időszak is.

Ezen módszerek mellett ne felejtsd el, hogy a fogamzásgátló, a fogyás vagy épp a hízás is kavarodást okozhat. Ha szeretnél tudatosan készülni egy nyaralásra, ebből a szempontból is alaposan gondold át, milyen módszert választasz, és soha ne feledd, hogy az egészséged mindennél fontosabb.

Forrás: life.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK