Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Fülledtség marad a délutáni záporok után
2013. április 23. 09:56

humánmeteorológia, front, UV-A

Fülledtség marad a délutáni záporok után
A kifejezetten csak a frontokra érzékenyeknek jó időszakuk van; kedden sem várható fronthatás. A délutánra kialakuló záporok, zivatarok környezetében azonban a fülledtség, a szél és a légköri elektromosság fokozhatja az asztmások és a szívbetegek panaszait - figyelmeztet a Meteoklinika.
Fülledtség marad a délutáni záporok után

Kedden folytatódik a tartósan frontmentes időszak, a frontérzékenyeket továbbra sem terheli az időjárás. Azonban ebben a humánmeteorológiai helyzetben a délután kialakuló záporok, zivatarok környezetében fokozódik a fülledtség, ez szívpanaszokat, mellkasi nyomás érzetet, nehézlégzést okozhat az érzékenyeknek, kifejezetten a szívbetegeknek. A légköri elektromos változások és a szeles időben felkavarodó por nem tesz jót az asztmásoknak sem, ők inkább zárt térben tervezzenek programokat holnap délutánra - jelenti a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

A pollenallergiások helyzete is romlik a napokban, csak a lokális csapadék nyújthat nekik kisebb felfrissülést. Jelenleg az igen allergén nyírfa szórja nagy mennyiségben a pollenjeit, a rengeteg virágzó fa közül ez okozhatja a legtöbb panaszt. Aki allergiás a nyírfa pollenjére, jobban teszi, ha nem fogyaszt mogyorót, diót, mandulát, almát, cseresznyét, kivit és avokádót, ugyanis ezek az ételek keresztallergiát okozhatnak.

Az UV-sugárzás a derült területeken, a déli órákban érheti el az erős fokozatot, így az érzékenyebb bőrűeknek ajánlott nagyobb figyelmet fordítaniuk bőrük védelmére. Az ilyen erősségű sugárzás mellett akár 20-30 perc alatt is megpirulhatunk, az érzékenyebbek kisebb leégést is szenvedhetnek.

Használjunk 20-30-as faktorszámú naptejet az érzékenységtől függően, és különösen a déli órákban kerüljük a tűző napot. A kisgyerekek bőre is hamarabb károsodást szenvedhet, fejüket óvjuk sapkával, és lehetőleg világos színű ruhadarabokba öltöztessük őket.

Forrás: http://hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK