Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Forradalmasíthatják az antibiotikumokat: 3,8 milliárd forint kutatásra!
2014. augusztus 17. 23:43

antibiotikum

Forradalmasíthatják az antibiotikumokat: 3,8 milliárd forint kutatásra!
Nem csak a hétköznapi emberek gondolkoznak azon, hogy mivel lehetne kiváltani az antibiotikumokat. Sokan vélik úgy, hogy az egyre jobban ellenálló baktériumtörzsek ellen már újabb megoldásra lesz szükség. Éppen ezért a Longitude-bizottság 10 millió fonttal, azaz 3,8 milliárd forinttal tervezi támogatni az antibiotikum-kutatást. A témát a későbbiekben pontosítják.
Forradalmasíthatják az antibiotikumokat: 3,8 milliárd forint kutatásra!

A tíz millió fontos, azaz 3,8 milliárd forintos Longitude-díj témájául az antibiotikumok kutatását választották. Ezzel a napjainkban egyre súlyosabb probléma, az antibiotikumok hatástalansága megelőzte a világ egyéb égető problémáit, mint például a mindenki számára élelem és tiszta víz biztosítását.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) április 30-án adott ki jelentést arról a veszélyről, hogy a korábban hatásos gyógyszerekkel szemben ma már egyre több az ellenálló baktériumtörzs, így lassan bekövetkezik az „antibiotikumok utáni korszak”, amikor a korábban gyógyítható betegségek szednek halálos áldozatokat.

Úgy látszik azonban, hogy nem csak a WHO találta az egészségügy legégetőbb kihívásának az antibiotikum-rezisztencia megoldását, de a Longitude-díj témájául is ezt a problémát választották meg egy közönségszavazáson. A tíz millió fontos díjra május 22. és június 25. között hat téma közül lehetett kiválasztani a legfontosabbnak tartottat. Az antibiotikum-ellenállás így lenyomta a paralízis visszafordításának problémáját, de kevesebb szavazatot adtak le a demenciával küzdő emberek életének javítására, a mindenki számára élelem és tiszta víz biztosítására vagy a légi közlekedés környezeti kárainak kiküszöbölésére is.

A Longitude-bizottság hamarosan pontosítani fogja a kiválasztott témát: lehet, hogy a fókuszba olyan új diagnosztikai eljárás kerül, amellyel eldönthető egy fertőzés vírusos vagy bakteriális eredete - hangzott el a BBC adásában.

A The Longitude (Hosszúság) Prize ihletője egy 1714-es verseny volt, amelyben egy hajó helyzetét kellett meghatározni a tengeren. John Harrison a tengerészeti kronométer feltalálásával nyert, amivel forradalmasította a navigációt.

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK