Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Fogyás alulról - Könnyű megoldások az alsó testzóna izmosításához 2. rész
2014. december 09. 20:28

edzés, izomépítés, alsó test, alsó végtag, fogyás

Fogyás alulról - Könnyű megoldások az alsó testzóna izmosításához 2. rész
Comb, láb, fenék - ezek a legveszélyesebb zónák. S talán ide csúszott fel a legtöbb a nyár folyamán...Íme néhány könnyen kivitelezhető gyakorlat a formásabb "alsó fertály" izmosításához.
Fogyás alulról - Könnyű megoldások az alsó testzóna izmosításához 2. rész

A comb izmosítása ülve

Az ülőcsontra nehezedve, egyenes háttal, és talpunkat teljes egészében a talajra helyezve tegyünk egy rugalmas kislabdát a térdeink közé. Szorítsuk össze a combunkat, hogy a labdát megtartsuk: ez a szorítás erősíti a közelítő, vagy ún. adduktorizmokat, a comb belső részét. Nagyon erősen nyomjuk össze a kislabdát 20 másodpercen át, majd lazítsuk az izmainkat megint 20 másodpercig, és ismételjük a gyakorlatot 3 percen keresztül.

  • Egy ötlet:

Hasznos módszer az is, ha ismételt, apró nyomásokat gyakorlunk a labdára, 2 percen át.

Mennyit járkáljunk naponta, és mit tehetünk a vaskos külső comb ellen?

  • 10.000 lépés...

Számoljuk lépésekben a járkálást! Jól tesszük, ha minél több lépést teszünk egy nap - amikor csak alkalom adódik rá -, ahelyett, hogy ülve maradnánk étkezés után, vagy munkába menet járműre szállnánk stb. Az ebéd vagy vacsora utáni séta, bevásárlás, kutyasétáltatás, kirándulás ... minden címen jó, ha sokat járunk. Ahhoz, hogy jó formában maradjunk, el kell jutnunk 10.000 lépés megtételéig naponta!

  • Jó tanács a „lovaglónadrág”(vaskos külső comb) ellen:

Otthon helyezzünk egy gumiszalagot a lábikráink köré. Nyissuk a lábat, hogy megfeszítsük ezáltal a szalagot, és járkáljunk ilyen tartásban legalább 10 percig (kihasználhatunk erre bármely hétköznapi tevékenységet, például egy hosszabb telefonálást). Ez a mozgásfajta jó megoldás a fölösleges zsírpárnák apasztására a comb oldalsó részén is.

Lábszár

  • Álljunk lábujjhegyre!

A lábujjhegyen járás élénkíti a vénás keringést, így igazi gyógyító masszázst jelent a „nehéz lábak” számára. Ez a mozgás egyúttal rugalmassá teszi a lábikrát, a combot és a feneket is. Még az altestet/hasat is megmozgatja az egyensúly fenntartása érdekében.

  • Egy ötlet:

Emelkedjünk lábujjhegyre, amikor csak tehetjük, egy-egy megszokott napi teendőnk közben is! Pld. fogmosáskor (legalább 3 percig), főzéskor, ill. az étel előkészítésekor (ameddig bírjuk), vagy bevásárláskor, amikor várakozunk a pénztárnál stb.


Fenék

1. Vízben járás

Annak érdekében, hogy a hátsó felünket fogyasszuk, illetve rugalmasabbá, feszesebbé tegyük, járkáljunk lábszárközépig érő vízben, ha lehet, apró hullámokban, rendszeresen 20 percig, messzire lendítve a lábat, majd lágyan behajlítva. Hasznos módszer nemcsak a lábszár, hanem a popsi enyhe izmosítására is a víz ellenállása legyőzésének köszönhetően, illetve, ha tengernél, tónál vagyunk, a homok instabilitása is közrejátszik benne.

  • Egy ötlet:

Tenger- vagy tóparton végezhetünk testgyakorlatot úgy is, hogy mellmagasságig begyalogolunk a vízbe, egy evezőlapáttal segítve az előrejutást.

2. Úszáskor használjunk búvár-uszonyt!

Előre lökő hatásának köszönhetően a lábuszony erőkifejtésnek teszi ki az alsó végtagokat, így izmosodik a lábikra, boka, comb, de a popsink is. És ha gyorsabban haladunk, a víz még narancsbőr elleni és megelőző hatást is kifejt.

  • Ötletek:

Ha kevésbé akarjuk izmosítani a felsőtestet, kapaszkodónak egy szörfdeszkát is használhatunk.
Minél kisebb a lábuszony, annál jobban izmosítja a combunkat és a hátsó felünket. Ha viszont nagyobb méretű uszonnyal szélesebb, ollózó mozgást végzünk, a hasat is megdolgoztatjuk.

3. Húzzuk össze a farizmokat!

Könnyű és kivihető naponta többször is ez az izommozgatás, amikor álló helyzetben vagyunk (de ülve is kipróbálható).  Alkalom mindig adódik rá: 1-2 percig (diszkréten) elvégezhetjük a gyakorlatot sorban állás közben bárhol, járműre várakozva, vagy akár a munkahelyen kávészünetben az automatánál álldogálva...

  • Jó tanács:

Profitáljunk a gyakorlatból egyszerre a has és a gát izmainak erősítése útján. Kilégzéskor húzzuk össze a gátat, aztán a farizmokat. Belégzéskor lazítsuk el az izmokat. Végezzük el a gyakorlatot legalább hússzor. Ezáltal megmozgatjuk a harántizmokat is, miközben feszesebbé tesszük a farizmot.

Láb

„Görgető” masszázs


A csúsztató mozgással haladó masszázs során nyomást gyakorolunk a lábra, a bokától felfelé haladva, a combig. Ajánlott makadámdió-olajat használni hozzá, mely könnyen beszívódik a bőrbe, és azt enyhén síkossá teszi, feszesíti, nyugtatja. Telítetlen zsírsavakban gazdag, a sejtek öregedését lassító palmitinsavat tartalmaz.

  • Egy ötlet:

Amikor testápoló tejjel bekenjük magunkat, masszírozhatjuk a lábunkat oly módon is, ami a bőr és a bőr alatti zsírszövet gyúrásából, formálásából áll. Csípjünk egy kis bőrt a hüvelyk- és mutatóujjunk közé: a masszírozást kezdjük a comb belső oldaláról, majd „görgessük” a bőrön kifelé. Aztán induljunk a térdnél, és haladjunk felfelé a combtőig.

A gyógyteák a fogyás szövetségesei

Cseresznyeszár-, nyírfa-, gyermekláncfű-, vörös- vagy zöld-, esetleg maté-tea... Számos erényük mellett vízhajtó, fogyasztó hatásúak. Az ideális adagolás: 4 csészével naponta, egyhónapos kúra keretében.

Elkészítés és alkalmazás: egy edényben jó adag gyógytea-főzetet hagyjunk állni kb. 15 percig, majd kihűlés után öntsük termoszba, vagy üvegbe, és iszogassuk egész napon át!

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK