Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Feltöltődés a téli hónapok előtt
2013. november 14. 08:21

wellness, gyógymasszázs, méz, tej, fürdés

Feltöltődés a téli hónapok előtt
Mielőtt szobafogságra ítél bennünket a decemberi fagy, érdemes egy kis időre kiszabadulni a hétköznapokból, és feltöltekezni.
Feltöltődés a téli hónapok előtt

Ha rendben van a lelkünk, akkor a testünk is egészségesebb, nehezebben döntenek ágynak a különböző betegségek, ellenállóbbak vagyunk a vírusokkal szemben. Ezért hát azoknak, akik szem előtt tartják egészségüket, érdemes megfontolniuk azt, hogy időnként meg kell teremteni a lehetőséget a pihenésre, a regenerálódásra is. Meg kell találnunk a lehetőséget, amely vitalizál, óvja szervezetünket.

A wellness-szállodák és gyógyvizek sokszínű kínálatából mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő programot. A legelterjedtebb kezelések közül az alábbiakból válogathatunk, ha ellátogatunk hazánk valamelyik nagynevű szállodájába, fürdőjébe: Gyulától Zalakarosig, Szentestől Sopronig mindenütt találhatunk olyan ajánlatot, amely a leginkább megfelelő a számunkra.

Méregtelenítő kabinok

A szaunázás jótékony hatásait, mint a test és a lélek ellazulása, az immunrendszer erősítése, a méregtelenítés, mindenki tudja, de fontos arra is odafigyelni, hogy hogyan szaunázunk, valamint arról is ki kell kérni a szakemberek véleményét, hogy egy adott betegség esetén javallott-e ez a módszer.

Személyre szabott boldogság

A masszázs javítja testi, szellemi és lelkiállapotunkat: miközben egyre jobban érezzük magunkat a bőrünkben, közérzetünk is megváltozik, ellenállóbbak leszünk a negatív hatásokkal szemben.

A svédmasszázs például elsősorban az izomzatok átmozgatására szolgál, míg az ajurvédikus masszázsok a test olajos masszírozásával csökkentik a stresszt és az egyes fájdalmakat.

Méz, tej és illatos fürdők

Egyre divatosabbak az aromaterápiás kezelések is, az esszenciális növényi olajok jótékony hatást gyakorolnak a testre és a lélekre, lehet párologtatáshoz, masszázshoz és fürdőzéshez is használni őket.

Az illóolajos fürdők többnyire tehát stresszoldók, algás változatuk nyugtató hatású, a tejes-mézes víz regenerálja a bőrt, megnyugtat, a színterápiás fürdők pedig ellazítanak és feltöltenek.

Forrás: metropol.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK