Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Félreléptem. Bevalljam?
2014. február 06. 08:25

kapcsolat, megcsalás, szerelem, hűtlenség

Félreléptem. Bevalljam?
Hűséget fogadtál, de bármennyire nem tervezted, valahogy mégis úgy alakult, hogy megcsaltad a párod. Bevalld vagy mélyen ásd el magadban a titkot? A kérdés nem minden esetben egyszerű.
Félreléptem. Bevalljam?

A kérdésre választ adni legalább annyira nehéz, mint azt meghatározni, mi számít megcsalásnak. Csak a testiség vagy már az érzelmi megingás is hűtlenségnek számít? Vagy talán a testiség sem akkora nagy bűn, ha mondjuk ital hatására, érzelmek nélkül történt?

Minden esetben a pár egyéni szabályrendszere és normái számítanak döntőnek. Ahogyan az sem mindegy, hogy egyszeri botlásról van-e szó, vagy többről? És ha már bevallod, ne azért tedd, hogy könnyíts a lelkiismereteden.

Baj van a kapcsolatunkkal?

Az érzelmek soha nem feketék vagy fehérek, így a megcsalás szituációja sem. Ha megtörtént a dolog, tedd fel magadnak a következő kérdéseket: Elégedetlen vagyok, és ha igen, akkor pontosan mivel? Csak a visszaigazolás miatt tettem így? Mi az, ami miatt annyira vonzott a szituáció?

Ha megcsaltad, de még szereted

A megcsalás a te terhed, neked kell a válladon cipelned. Ha elmondod a párodnak amellett, hogy megalázod, még jó ideig ő fog szenvedni miatta. Hibáztatja magát, kiborul, stb. Ha nem akarsz vele szakítani, sőt… akkor tedd fel magadnak a kérdést: miért ő, az ártat fél szenvedjen miatta?

 

Ha bevallom, valóban újra jóra fordulhat a dolog?

 

Ha mégis úgy alakul a dolog, hogy bevallod a párodnak, ami történt, de biztos vagy abban, hogy vele akarsz maradni, és őt szereted, akkor is fel kell készülnöd a legrosszabbra. A pasi biztos, hogy nagyot fog sérülni: mérges lesz, majd szomorú, kétségbeesett és félni fog. Ahhoz, hogy újra bízni tudjon benned, hagynod kell neki elég időt. Ez mindenkinél más ideig tart: lehet néhány hónap, de akár egy év is.

 

Ez alatt az idő alatt nagy türelemre lesz szükség a részedről. Bizonyítsd neki, hogy őt akarod, hogy vonzónak találod, látnia, éreznie kell, hogy vele akarsz lenni, nem pedig mással.

Lehet, hogy mindkét pasiba szerelmes vagyok?

 

Lényegesen nehezebb a dolog, ha mindkét férfiba beleszerettél, és nem tudsz dönteni, melyikük az igazi. Egy szerelmi viszony az elején ugyanolyan mámorító és izgalmas, mint a régi kapcsolat volt az elején, ezt ne feledd el! Ezt a fajta izgalmat azonban a régibe is vissza tudod csempészni, ezért ha ez hiányzik, nem érdemes elhagyni azt a férfit, aki régóta melletted van.

 

Gondold végig, miért akarsz az újjal lenni. Csak azért izgalmas a viszony, mert tabu? Ha kell, lépj ki egy időre mindkét kapcsolatból, és gondold át nyugodtan mi és miért lenne jó számodra. Egy ilyen szünet nem feltétlenül a vég kezdetét jelenti.

 

És ami a legfontosabb: gondolj arra, mi történne akkor, ha mindez fordítva történne. Ha elképzeled, hogyan viselkednél, hogyan reagálnál, mit tennél, akkor máris máshogy állsz a kérdéshez és megértőbb leszel párod reakciójával kapcsolatban.

Forrás: kiskegyed.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK