Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Fehér fogak, friss lehelet
2014. szeptember 01. 19:26

rágófog, cukormentes rágó, friss lehelet, fehér fogak

Fehér fogak, friss lehelet
Mindannyian ösztönösen, tapasztalatból tudjuk, hogy bármilyen kapcsolatteremtés során az első benyomás rendkívül fontos, sőt meghatározó. Több kutatás is bizonyítja, hogy másodpercek alatt eldőlhet, hogy mit gondolunk egy másik emberről, és mivel ez nem tudatos folyamat, az összbenyomást az összes érzékszervünk által közvetített információkból rakjuk össze. A fogak, a mosoly látványa és a lehelet fontos részei az első benyomásnak, éppen ezért érdemes tenni azért, hogy emiatt ne kelljen aggódnunk, amikor új ismerőssel találkozunk. A pozitív összbenyomás megteremtésében segítségünkre lehet a cukormentes rágógumi is.
Fehér fogak, friss lehelet

- A száj és a fogak normál ápoltsága mellett nem kell különösebben aggódnunk, de a lehelet ügyében érdemes néhány dolgot megfontolni – tanácsolja Dr. Balsai Tamás, fogszakorvos.

Erre jó a cukormentes rágó

- Az étkezés során és után a szájban felszaporodó baktériumok, és maga az elfogyasztott étel is kellemetlenné teheti a leheletet egy időre, ami ugyan normális jelenség, mégis okozhat problémákat. Fontos megbeszélésre, állásinterjúra, randevúra készülve csökkentheti a magabiztosságot az a tudat, hogy az elfogyasztott étel érezhető, és sok esetben nincs lehetőség fogat mosni sem. A megoldás ilyenkor a cukormentes, mentolos rágógumi fogyasztása lehet több okból is: a rágó illata már önmagában közömbösíti a kellemetlen szagokat, de ami még fontosabb, hogy a fokozott nyálképződés miatt a baktériumok száma is csökken, mivel a nyál „átmossa” a szájüreget – teszi hozzá a szakember.

Ez egyébként a fogak fehérségének megtartását is segíti, mivel az ételekben és italokban lévő festékanyagok megfestik a fogakat, és ezt szintén a nyál védő hatása tudja bizonyos mértékig közömbösíteni. Vagyis a legjobb, ha mindig van nálunk egy csomag cukormentes rágógumi, és étkezések után fogyasztunk belőle; ezzel biztosíthatjuk fogaink védelmét, és nem kell aggódnunk amiatt sem, hogy a leheletünk mások számára kellemetlen lesz.

A rossz lehelet bajt is mutathat

Nagyon fontos azonban, hogy figyeljünk arra, ha a jelenség nem csupán időszakosan, étkezésekhez kötődően fordul elő, hanem folyamatosan érezzük a kellemetlen leheletet.  Ekkor mindenképpen forduljunk fogorvoshoz, mert ez a fogágy-betegség egyik fő tünete is lehet. A paradontális betegségek szintén bakteriális jellegűek, így a szájszag oka is lehet ugyanez a jelenség. Ha a betegség már kialakult, mindenképpen orvosi kezelésre van szükség! Hogy ezt elkerüljük, nem kell mást tennünk, mint rendszeresen fogorvosi ellenőrzésre járni és a cukormentes rágógumit fogyasztani - ez segíti a fogak védelmét, fehérségük megőrzését és így a magabiztos mosoly megtartását is.

 

További információkért látogasson el a www.szajharmonia.hu weboldalra!

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK